Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Magyar Footballgolf Kupa 2019

2019.12.22. Lakitelek
Magyar Footballgolf Kupa 2019

A Magyar Footballgolf Kupával befejeződött a 2019. évi szezon.

Egyletünk játékosai - a footballgolf bajnoksághoz hasonlóan - ezúttal is kitűnően teljesítettek.

Új helyszínen, új pálya kipróbálásával zárult a szezon. A pálya még nem nyerte el végleges formáját, de így is joggal tartana igényt a világ legszebb Footballgolf pályája büszke címre. A tervek szerint itt kerülnek megrendezésre a 2020. évi Magyar fordulók, valamint itt rendezik a Nemzetközi versenyt is. Nagy előnye a pályának, hogy 18 lyuk került kialakításra és a fűminőség egyszerűen elképesztő!

Az időjárás igazán kedvező volt, az ilyenkor megszokott időtől jócskán eltérve  -10 fok feletti hőmérséklettel - várta a játékosokat, sőt biztosította számunkra a jó időt a teljes verseny alatt. Igaz a verseny befejeztével morcosabb arcát mutatva, az ott maradottakat bőséges esővel üdvözölte.

Azért essék néhány szó a versenyről is. Játékosaink ez úttal sem vallottak szégyent, bár az látszik, hogy a későbbi pályaismeret majd nagy segítség lehet minden egyes játékos számára. Mivel jelenleg csak a pálya adottságai kerültek felhasználásra a versenyre (különösebb akadályok nem kerültek fel a pályára), így a pálya nem volt túl nehéznek mondható, viszont a szűk vonalvezetésből adódóan pontos játékot igényelt. Ennek megfelelően a keveset hibázó (kevés out-ot rúgó) játékosok értek oda a dobogós helyezésekre. Szerencsére néhány UTE játékos is ezek közé tartozott. A rendezők mézeskalács érmekkel és azokat tartó horgolt nemzeti színű szalagokkal kedveskedtek a játékosoknak.

Azért, hogy a játékosok az eredményhirdetésig elüssék valahogy az időt, a szervezők egy Hole in One versenyt is beiktattak. A pálya nehézségére jellemző, hogy a verseny negyedik körében született meg a győztes rúgás Karakas Attila UTE révén, igaz ekkor már a szemerkélő eső is nehezítette a játékot.

A Hole in One díjon kívül a kupa eredményei szívmelengetőek az UTE szimpatizánsok részére. Junior versenyzőnk Bankó Nikolett élete első versenyén, rögtön aranyéremmel zárt, feladva a leckét az abszolút versenyben induló játékosainknak. Nos, Niki jött, látott győzőtt, hisz ezen a napon nem sikerült egyletünk játékosainak újabb aranyat szerezniük, a második helyen végzett Karakas Attila UTE ezüst, valamint Csőre Csaba UTE bronz érme állt a legközelebb Nikiéhez. Az viszont örömteli, hogy hat játékosunk is a legjobb tízben végzett (igaz néhányan holtversenyben). Szükséges még szót ejtenünk arról, hogy a "Holland mintára" (fűminőség, vonalvezetés, szélesség) megalkotott pályán holland versenyzőink is kitűnően szerepeltek, Frank van Maurik az 5., míg Imber van Dijk élete első footballgolf versenyén a 10. helyen végzett. Úgy látszik lassan kezdenek beérni az igazolások :)

Összegezve a helyezések, valamint a különböző kategóriákban a 10-be jutott UTE versenyzőink eredményei a következők (a kisebb rúgásszám jelenti a sikeresebb teljesítményt):

Junior:
1. Bankó Nikolett (145) UTE

Egyéni abszolút:
2. Karakas Attila (64) UTE
3. Csőre Csaba (67) UTE
5. Ranga László (68) UTE
5. Frank van Maurik (68) UTE
9. Zsuppán Péter (69) UTE
10. Imber van Dijk (70) UTE

Hajrá Lilák!

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41