Dátum: 2023 december 5. (kedd) | Vilma

hírek

Portugal Footgolf Open 2023 - FIFG MAJOR

Kuchta Dóra kiváló teljesítménnyel ezüstérmes a Portugál Footgolf Major-on!

Portugal Footgolf Open 2023 - FIFG MAJOR

Montebelo Footgolf – 2023.10.06-08.

Portugáliában került megrendezésre a 2023. év utolsó Major tornája, ahol két hölgy játékossal képviseltettük magunkat. Az előzetes várakozások azt mutatták, hogy akár 1-2 is lehet a helyezésünk, ám hogy ez nem így lett, arról hosszasan lehetne írni. Minden esetre szokásunknak megfelelően ezúttal is a tények nyelvén írjuk tudósításunkat.

Egyik játékosunk Lucia Čermáková, aki mindenhol esélyes a végső győzelemre. Sőt, lassan már kötelezően várjuk tőle a győzelmet, elfeledve, hogy ebben a sportágban nagyon sokszor (sőt az esetek többségében) csak apró nüánszok döntenek. Másik játékosunk Kuchta Dóra, aki már többször megmutatta oroszlánkörmeit, de a végső áttörés még nem sikerült. Mivel még arcpirítóan fiatal, elnézhető neki, hogy a koncentrációja nem egyenletes, de lassan fel kell ismernie, hogy ezt hogyan fejleszthetné. Sajnos nem fér bele, hogy hendikeppel kezdi a második napokat. Az első napi „lefagyás” a többnapos versenyeken még valamennyire kompenzálható, de sajnos egy kiugró második nap után, a harmadik napon újra jöhet egy negatív hatás. Az az ember érzése, hogy fiatal kora miatt még élvezi a hullámvasutazást, nem törődve azzal, hogy az érte izgulók, szívinfarktus közeli állapotba kerülnek az online eredménykövetéskor. Már szinte félve nyomunk rá a frissítés gombra...  De persze ez legyen a legnagyobb baj, amíg ilyen reményteljesen és eredményesen játszik.

Lucia Čermáková az első napot plusz egyes eredménnyel kezdte, tőle szokatlanul még double bogey-t is vétve, Kuchta Dóri ugyanezen a napon összesen öt PAR-t rúgva plusz kettővel végzett. A „lőlapján”  volt minden, Hole in One, birdie, bogey, double bogey... 

A második napon Lusy hármat javulva mínusz hárommal zárt, Dóri pedig élete legszebb score kártyáját produkálva, összesen két bogey-val tarkítva mínusz hetes eredménnyel zárt, mellyel átvette a vezető pozíciót a versenyen.

A harmadik döntő napon Lusy, újra mínusszal tudott zárni, ám ez „csak” mínusz egy volt, mely összetettben a hatodik helyre rangsorolta a versenyen. Dóri nem kezdett jól (bogey), de utána szépen teljesítve mínusz néggyel zárta a napot (összesítésben mínusz kilenc), amely a versenyen az ezüstérmet jelentette számára. Ez egy csodálatosan szép eredmény ebben a nehéz női mezőnyben, melyhez tiszta szívvel gratulálunk! Még sok ilyet Dóri!

Kuchta Dóra (női kategória ezüstérmese): 

 “ Nagyon vártam az év utolsó európai Major tornáját, ami Portugáliában került megrendezésre. Az atmoszféra fantasztikus volt, csakúgy mint a szervezés. A gyakorló napon egy páros verseny keretein belül részletesebben megismerhettem a pályát. A párommal, Claire Williamssel egyetlen rúgással maradtunk le az első helyről, annak ellenére, hogy most játszottunk először együtt. A verseny első napját a legnehezebb pályán kezdtük, amit nem sikerült teljesen bejárnom. Az ismeretlen szakaszok kifogtak rajtam, azonban a pálya utolsó harmadában korrigálni tudtam az eredményemet. A ranglista is azt mutatta, hogy nagyon erős a mezőny, mivel a helyezések között 1-1 rúgás volt. A szombati napra az volt a célom, hogy a döntő flightba kerüljek. Az enapi pálya tett próbára legjobban mentálisan, mint erőnlétileg. Ennek ellenére kiegyensúlyozottan játszottam, így az első helyről várhattam az utolsó napot. Szerettem volna magamból kihozni a maximumot, de nem koncentráltam eléggé a befejező rúgásaimra. A torna végig kiélezett volt, ezért az döntött, hogy ki bírja jobban a nyomást. Az első napi hullámvölgy és a kihagyott birdie-k hiányoztak a végelszámolásnál. Összességében örülök, hogy ismét dobogós helyen végeztem egy FIFG 1000-es tornán. A továbbiakban több időt fogok belefektetni abba, hogy minél jobb legyek, annak reményében, hogy jövőre feltehessem az i-re a pontot.”

Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41