Dátum: 2022 december 5. (hétfő) | Vilma

hírek

SFGA - FIFG 100 - TOUR '22 - 5. kolo

A szlovák bajnokság ötödik-hatodik fordulójában Lucia Čermáková kétszeres, Flink János egyszeres ezüstérmes!

SFGA - FIFG 100 - TOUR '22 - 5. kolo

2022.07.16. VELKÁ LOMNICA

Szlovákiában az ötödik és a hatodik bajnoki forduló került lebonyolításra szombaton és vasárnap, a magas Tátra golfpályáin, Poprád közelében.

A magyar játékosaink közül nem sokan vállalták a hosszú és fárasztó utat, bár nem voltunk sokan, az eredményeink önmagukért beszélnek.

Az ötödik forduló női mezőnyében ezúttal egyedüliként Čermáková Lucia indult hölgyversenyzőink közül. Ha már elindult nem is tétlenkedett, kiváló teljesítményt nyújtva a második helyen zárt.

Az abszolút kategória ezúttal nem rólunk szólt, nem igazán értünk el értékelhető eredményeket.

Szenior kategóriában viszont már dobogós helyet is sikerült elérnünk, nem is akármilyen körülmények között. A második helyen hárman is azonos eredménnyel zártak, így következett a rájátszás, ahol játékosunk Zsuppán Péter mindenkit maga mögé utasítva megkaparintotta a második helyet. Szerencsére nem egyedül Petiről szólt a nap, hiszen a TOP10-ben zárt Csőre Csaba, akitől mindig várjuk a jobbnál-jobb eredményeket, ezúttal a teljesítménye a 10. helyet jelentette számára.

A szlovák 5. fordulót ezáltal két ezüst és egy TOP10-es eredménnyel zártuk.

SFGA - FIFG 100 - TOUR '22 - 6. kolo

2022.07.17. MALÝ SLAVKOV

Csak egyet kellett aludni és máris esély nyílt az elért eredmények megvédésére vagy a javításra.

A rendkívül nagy szintkülönbségű csodálatos pályán mindig nagy öröm a játék, ha nincs szél..., sajnos a szél igencsak megszórja a mezőnyt. A szelet ezúttal nem sikerült megúszni és további rossz hír, hogy nem csak lengedezett, hanem kavargó, néha orkánszerű szélben kellett teljesíteni a pályaszakaszokat. Szinte nem akadt olyan játékos, akit ne zavart volna meg az időjárás, ami az eredményeken is meglátszik. Sokat számított, ki miképp tud alkalmazkodni és a hibák után visszazökkenni a helyes kerékvágásba.

Nem volt ez másképp a hölgyek esetében sem, ahol nem születtek PAR közeli eredmények, mínuszról pedig álmodni sem lehetett. A legjobb score a plusz 16 volt ezen a napon, viszont ezt holtversenyben hárman is elérték, ez által következhetett a rájátszás. Bár három szlovák hölgy versenyzett a dobogós helyezésekért, azért volt érdekeltségünk, mivel üdvöskénk - Lucia Čermáková - is köztük volt. Lusy remekül kezdett, közelítő rúgása 10 cm-re állt meg a lyuktól, így biztos volt a könnyed befejezés. Ami ez után következett arra senki sem számított, hiszen Lusy ellenfelének labdája addig gurulgatott, míg a végén a lyukban kötött ki, így Lusy a második helyet tudta ezen a napon is megszerezni.

Ezen a napon abszolút kategóriában is sikerült értékes eredményt elérnünk Flink János révén, aki az előkelő hatodik, Nagy Balázs a kilencedik, míg Csőre Csaba a tizenötödik helyen zárt ebben a kategóriában.

Ezen a hétvégén nem sikerült aranyat szereznünk, ám a szenior kategóriában Flink János teljesítményével egy újabb ezüst került a vitrinünkbe, így három ezüsttel zártuk a szlovák verseny ötödik-hatodik fordulóit. Majdnem és tényleg majdnem jutott egy bronz is a hétvégére, ám Csőre Csaba teljesítménye a negyedik helyre volt elegendő, egy rúgással maradt le a dobogó alsó fokáról.

 

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.13 UTE - Csíkszereda című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41