Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

SFGA - FIFG 100 - TOUR '22

Újra felkerült a korona és ott aranylik a királykisasszony fején! Čermáková Lucia az őt megillető helyen!

SFGA - FIFG 100 - TOUR '22 - 2. kolo

2022.04.24. Black River Golf and Country Club – Bernolakovo 

Szlovákiában a második bajnoki forduló került lebonyolításra vasárnap, ahol a kupához hasonlóan szlovák idegenlégiósunk Čermáková Lucia mellett további UTE játékosok is részt vettek a versenyen és ha már ott jártak természetesen eredményesek is voltak. 

A rendkívül szeles pályán, a női mezőnyben ezúttal Luci aranyéremre váltotta tehetségét. Rendkívül izgalmas volt a verseny, főleg az Ő szempontjából, hiszen már a klubházban ücsörögve kellett kiszurkolnia aranyérmét legfőbb riválisával szemben. A beérkezésekor legfőbb riválisa még együttállásban volt vele, ám a rendkívül szeles pályán benne volt a hibázás lehetősége. Mint ahogy Luci, úgy ellenfele is vétett hibákat, így a kevesebbet hibázó egyletünk versenyzőjének nyakába került az aranyérem (kezébe a kupa). Nagyszerű győzelem!

Az abszolút kategóriában Zsuppán Péter kilencedik és Kocsis Sándor tizenkettedik helyezése említendő meg sikerként.

Men kategóriában, holland légiósunk Frank van Maurik kitűnően versenyezve (csak az a két baki ne lett volna...) a rendkívül erős szlovák bajnokságban a TOP20-ban zárt.

Szenior kategóriában még ennél is több öröm jutott. Az arany nem, az ezüst majdnem, a bronz teljesen összejött Zsuppán Péternek, aki annak köszönheti (csak) bronzérmét, hogy nem volt lehetősége megvédeni a pályán kiharcolt ezüstjét, Sajnos a play off idejében már nem tartózkodott a pályán, így nem volt lehetősége rá - a túl hosszú várakozást nem tudta vállalni. Mindazonáltal nem hinnénk, hogy elégedetlen lenne a megszerzett bronzzal. Ebben a kategóriában megemlítendő még Kocsis Sándor (épp, hogy lemaradva a dobogóról) negyedik, Karakas Attila hatodik és Flink János tizedik helyezése. Karakas Attila teljesítményével a szuper szenior kategória győztese lett, ami a vele történteket figyelembe véve kiváló teljesítménynek mondható. 

Összegzésképpen - Luci brillírozása mellett - minden a versenyre kilátogató UTE játékos teljesítménye kiválónak mondható, jó mulatság, férfimunka volt.

Nyilatkozatok:

Čermáková Lucia (női első helyezett): Amikor az első elrúgótól lenéztem, azonnal világos volt számomra, hogy ez egy kihívásokkal teli verseny lesz, különösen fejben. A szél olyan erősen fújt, azon viccelődtünk, hogy felkap engem és elvisz. Veszélyes lyuk volt a 2-es, ami egy kis dombon volt, de az erős szél miatt nagyon nehéz volt megjátszani, mert könnyen a domb mögé kerülhetett. De végül sikerült a pár alatt megrúgni. Ezt követően átlagosan játszottam. A szél valóban nagy kihívást jelentett, de meg kell tanulnunk footgolfozni ilyen időben is (már nagyon várom a napsütéses napokat). Az első 9 lyukat +1-gyel zártam, ami nem olyan rossz. Akkor még azt hittem, hogy meg tudom ezt tartani, de sajnos nem sikerült és +6-tal végeztem. Három lyukon nagyon gyenge volt a befejezőm, ami felesleges rúgásokba került. De aztán 15 méterről befejeztem egy lyukat, és visszatért az önbizalmam. Amikor befejeztem a játékot, reméltem, hogy a dobogóra kerülök, de nem hittem, hogy az első helyen. Örülök, hogy a rúgásaim pontosak és jól irányítottak voltak. A befejezéseket még gyakorolnom kell nagy szélben, hogy még jobban sikerüljenek. Szóval van még egy ilyen szeles „edzés” és egy lépéssel közelebb jutok a végső sikerhez.

Karakas Attila (szuper szenior első helyezett): Itt minden történt... büntetőrúgások beírása, egyeztetett, aláírt score kártyán szereplő eredmény utólagos módosítása, indulás utáni káosz, flight előzés. Nem tudom reálisan értékelni ezt a versenyt, csak remélni tudom, hogy a későbbiekben ehhez hasonló dolgok már nem fognak előfordulni.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41