Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

SFGA - FIFG 250

SFGA - FIFG 250 - Morghan Skalica Footgolf Open / 8. kolo SVK TOUR

Augusztus utolsó hétvégéjén került megrendezésre szomszédos országunk – Szlovákia – második legmagasabb pontozású FIFG250-es footgolf tornája a cseh határhoz közeli Skalicán (Szakolca).  A torna a szponzornak köszönhetően a Morghan Skalica Footgolf Open elnevezést kapta, a verseny a Szlovák bajnokság 8. fordulója is volt egyben. 

A torna sajátossága volt, hogy a szlovák szokásokkal ellentétben ezúttal nem hirdettek helyezetteket az abszolút kategóriában, de azért így is szép számmal kerültek díjazásra a versenyzők.

A golfpályán két 18 szakaszos footgolf pálya került kialakításra, ez által a két szakaszon egyidőben tudtak versenyezni a játékosok, az egyik pályán a man, míg a másik pályán a woman és a senior kategória versenyzett, két napos verseny révén, a vasárnapi napra felcserélődtek a pályák.

A szlovákok nagyon kitaláltak valamit, egyre színvonalasabb versenyeket rendeznek és - ami nem mellékes - ezek pénzdíjas versenyek. A pénzdíj is vonzó a játékosok számára, de a körülmények még inkább. Volt itt minden, látványos megnyitó, svédasztalos vacsora gyönyörű és kedves lányok, irigykedve néztük, éltük át azt a körítést, amely a versenyt övezte. A versenyzők összetételén látszott, más nemzetek is szeretik ezt a fajta versenyrendezést. Meglepően sok ország képviseltette magát a versenyen.

Felvezetésképp ennyi volt, amit mindenképp szerettünk volna megosztani, most essék szó a versenyről és a versenyzőinkről.

Férfi kategóriában Nagy Balázs képviselte egyletünket, aki teljesítményével a mezőny első felében végzett.

Kicsit népesebb számmal és jobb eredménnyel zártak senior versenyzőink, akik ezúttal a már említett okok miatt csak a kategóriájukban tudták kamatoztatni tudásukat. Kamatoztatták is, habár nem dobogós helyezésekkel, de dobogó közeli teljesítményekkel. Hat játékosunk közül öt végzett a TOP10-ben, míg Csőre Csaba tizenharmadik helye is megsüvegelendő. TOP10-es helyezéseinket a következő játékosok érték el. Tizedik helyen zárt Zsuppán Péter +3-as eredménnyel, őt követte visszafelé a dobogó irányába Kocsis Sándor & Juhár Tamás +2-es eredménnyel holtversenyben a hetedik helyen. Szintén holtversenyben végzett Flink János & Karakas Attila -1-es eredménnyel az ötödik helyen, összegzésképp ennyi mondható el a seniorok teljesítményéről.

A végére hagytuk a csattanót, lassan legeredményesebb szakágunkká válik a női szakág, mivel a lányok szinte sehol nem maradnak érem nélkül. Ezúttal sem volt ez másképp, hiszen UTE színekben, de hazai versenyzőként lépett az elrúgók közé női talentumunk Lucia Čermáková. Számtalanszor leírtuk már, de minden alkalommal meg kell említenünk, az Ő teljesítményére nehéz szavakat találni. Ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé legnagyobb riválisait, a második helyezett közvetlen riválisát öt rúgás különbséggel győzte le.

Gratulálunk minden játékosunk teljesítményéhez! Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Taekwondo DIÁKOLIMPIA 2019 - Pécs című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41