Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

SFGA - SLOVAK OPEN

Hihetetlen izgalmak után csak a rájátszásban dőlt el a női kategória első helyének sorsa a szlovákiai Major versenyen. Kiváló játékosunk, Lucia Čermáková fantasztikus teljesítménnyel a második helyen végzett.

SFGA - SLOVAK OPEN 

MAJOR - FIFG 1000

BERNOLAKOVO 2022.06.03-05. 

A szlovákiai Bernolakovo régi és vadonatúj pályáján került megrendezésre Európa idei első Major (FIFG 1000) versenye. Az eddigi tizennyolc lyukas pálya újabb 18 lyukkal bővült, így megfelelve a Major versenyek előírásainak. 

Egyletünket két hölgy és tíz férfi versenyző képviselte a kiváló mezőnyt felvonultató versenyen.

Hihetetlen izgalmak között zajlott a verseny a különböző kategóriákban, nem egy kategória helyezései csak a rájátszások után dőltek el. 

Így volt ez a női kategóriában is, ahol két játékosunk Lucia Čermáková és Kuchta Dóra képviselte egyletünket. Kuchta Dóra első igazán jelentős nemzetközi versenyén az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg. Jól kezdett, ám sajnos a döntő napra már nem maradt elegendő koncentrációja, eredménye így is több mint biztatónak mondható! 

Az első két nap után négy rúgás hátrányba kerülő Lucia Čermáková a döntő napon behozta hátrányát és az utolsó lyukra már előnnyel fordulhatott. Az utolsó lyukon kiválóan játszva - a közelítő rúgása öt méterre állt meg a lyuktól – megteremtette a lehetőséget, hogy Ő döntsön. Kezében volt a győzelem lehetősége, hiszen számára egy öt méteres put nem jelenthet gondot. Szépen le is jelölte a játékszert, arra várva, hogy jóval távolabb lévő ellenlábasa rúgása után pontot tegyen a verseny végére. Ám ellenfele közel 15 méterről hajtott végre sikeres put-ot, kis nyomást helyezve Lucy-ra. Így számára nem maradt más hátra, kötelező volt berúgni saját put-ját a győzelemhez, ellenkező esetben rájátszás következhetett. És amire senki nem számított, a tökéletesnek tűnő „utolsó” rúgás, valami megmagyarázhatatlan módon kiperdült a lyukból és megállt a lyuk szélén. Így hát következhetett a rájátszás, amelyre sajnos Lucy „elfogyott” az egész napi hihetetlen koncentráció okán. A „fényévnyi” távolságból utolért, majd lehagyott ellenfél itt már kihasználta lélektani előnyét és Lucy előtt megnyerte a versenyt.

Szenior kategóriában (az abszolút kategória mellett) több játékosunk is az elrúgókhoz lépett, ahol Juhár Tamás révén egy TOP 10-es (hatodik hely) és két TOP 20-as Flink János (11), Bíró László (17) helyezést is sikerült besöpörnünk.

Az abszolút kategóriában Nagy Balázs révén értük el a legjobb helyezést, amely a 27. helyet jelentette. Nagy öröm, hogy Balu ezzel a helyezésével bekerült a csapatversenyben harmadik helyezést elért négy fős magyar csapatba.

Lucia Čermáková (női győztes nyilatkozata): Nagyon hosszú idő után ismét részt vettem egy Major FIFG 1000 pontos versenyen. Leírhatatlan érzések jártak a fejemben. De most megpróbálom leírni őket. Első nap / edzésnap: A 2 pálya bejárása mesés volt. Először láttam az új lyukakat ezeken a pályákon, és nagyon tetszettek. A szlovák Szövetség elképesztő munkát végzett a pályák kialakításában. Az esti megnyitó is remek volt, hosszú idő után jó volt újra látni a footgolf társadalom arcait. 

Második nap / játék (piros pálya): Nagy elvárásokkal érkeztem a pályára. Nem tudtam, mit várhatok a többi játékostól, szóval a maximumot akartam nyújtani. Az 5. lyuk után -2-nél jártam, ami nagyszerű volt. De aztán jöttek a hibák, a kilencedik lyuk után plusz 3-as eredmény állt a score kártyámon. Megfelelő játékkal folytattam és az első nap után plusz 4-es eredménnyel a 2. helyen végeztem. Az egyetlen nagyobb probléma a 8. lyuk volt, ahol túl erőset rúgtam és egy fa mögé kerültem, így feleslegesen kellett plusz egyet passzolnom. És a végén készítettem egy fagyit is (ez azt jelenti, amikor a labda körbe megy a lyuk belső szélén, majd kijön a lyukból - körbenyalja). 

Harmadik nap / játék (kék pálya): A régóta várt első lyuk lefelé, egyesek számára rettegés, számomra élmény, -1-et játszottam, ami remekül indította a napot. Ezen a pályán viszont a 6-os számú lyuk büntetett, amikor is a második passzom egy méterrel a talaj felett talált el egy bokrot és onnan egyenesen a magas fűbe esett. Az volt a hiba, hogy erőből próbáltam megoldani, nem pedig ésszel. Az első 9 után plusz 2-vel végeztem és a nap végére is ez maradt a pontszámom. Így már plusz 6 volt az összeredményem (az első napon +4, a második napon +2), ezzel második helyen álltam a ranglistán. Én és Rebi távol voltunk a többi játékostól, nagy volt a különbség. Köztem és Rebecca között is jelentős, 4 rúgás volt az előnye. 

Elérkezett az utolsó játéknap / (kék pálya): saját bátorító szavaim után - 4 rúgás nem nagy vezetés - nagyon jó játékot játszottam. Gyönyörű hosszú első rúgásaim, elképesztő közelítő rúgásaim voltak. Néhány lyukon azonban sajnos nem jól bántam az erővel, volt, ahol hosszabban passzoltam, mint amilyet kellett volna, és távol kerültem a lyuktól. Új élmény volt számomra a golf green-eken való játék, hiszen korábban csak a magyarországi EB-n játszottam ilyen pályán. De az ilyen pályákon is meg kell tanulnom játszani. Ezen a napon nem követtem el nagy hibákat, utolértem, sőt meg is előztem versenytársamat. Sajnos az utolsó lyukon újabb „fagyit kaptam”, így a pontszámunk megegyezett Rebekával, ami szétlövéshez vezetett (3 lyukú rájátszás). Nem szeretem a rájátszást, tudtam, hogy Rebi bírja. Az első lyuk után már egy rúgással vezetett, és ez nagyot megzavarta a fejem. A második lyukon sokáig kellett várni, hogy kitisztuljon előttünk a pálya. Arra gondoltam, hogy ezen a szakaszon utol kell érnem ellenfelem. A túl hosszú várakozás túl sok gondolatot eredményezett, elveszítettem a koncentrációt, és a második rúgásom az erdőbe érkezett. A lyukat így is par-on (néggyel) fejeztem be, de az ellenfelemnek volt egy csodálatos 15 méteres put-olása, ami még nagyobb nyomás alá helyezett. Örülök, hogy jó hangulatban telt a play off. Hiszen bár riválisok vagyunk, de mindenekelőtt barátok. Sajnos csak a második helyet szereztem meg a tornán. Mindenesetre nagyon büszke vagyok arra, hogy 2 nap után sikerült összeszednem magam és nyomás alá tudtam helyezni ellenfelem, utol tudtam érni és meg is előztem. Dolgoznom kell a koncentrációmon, mert a lábamban lévő erő és a pontosság ezúttal jó volt. A 2. helyezés egy ilyen nagy tornán olyan siker, amire büszke vagyok, de természetesen a magyar csapattársaimra is. További pozitívum, hogy végre megismerhettem footgolf csapatunk egy másik üdvöskéjét Dórát is, aki még a nagyon tapasztalt footgolfozókat is legyőzte.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41