Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

SFGA – TOUR ’20

SFGA – TOUR ’20
2020.08.08. 6. forduló / Šurany

Rohan az idő, már a 6. fordulót bonyolították szombaton a Szlovák bajnokságban. A pálya közel fekszik Budapesthez, így várható volt, hogy szép számú magyar versenyzővel találkozhatunk a versenyen, köztük jónéhány UTE játékossal a fedélzeten.
A nevezők között 10 UTE játékos neve szerepelt, ám sajnálatosan a tényleges induló létszám a verseny időpontjára 7 főre apadt. Azért a neveket böngészve elmondható volt, hogy az arányleg kis UTE létszám ellenére igencsak erős csapat próbált szerencsét a repülőtér mellett kialakított golfpályán.

Elsőként Bíró László kezdte meg szereplését, aki 11 mínusz és egy Eagle mellett 6 PAR eredményt ért el a lyukakon, ami összeredményben -13-at jelentett. Igazán jó alaphangnak bizonyult, hiszen a végelszámolásnál az abszolút 5. hely mellett a szenior második helyet jelentette számára (mindkét esetben holtversenyben).

Rögtön a következő flightban indult Nagy István, aki két egységgel maradt el Lacitól, sajnos az első kilenc lyukon még döcögött a szekér, becsúszott egy plusz is, ami nem jelent jót ezen a pályán. A második kilenc lyukra már nem lehet panasz, hiszen itt mínusz 9-es eredményt produkálva, mínusz 11-re tornázta fel összeredményét, amely az abszolút 17. hely mellett a férfi kategóriában TOP 10 eredménynek bizonyult.

Jó kezdés, vártuk a jó folytatást és nem is csalatkoztunk. Zsuppán Péter állt az elrúgóhoz, hogy megkezdje menetelését az általa igencsak kedvelt (talán egyik kedvenc) pályáján. Az elején kicsit beragadt a rajtnál (nekem legyen mondva), de versenyzői kvalitását mutatja, hogy a későbbiekben már nem volt gond. Az első kilenc lyukon 5, összességében 12 birdie-t (mínuszt), valamint egy Eagle-t rúgva, egy igazán kiválónak mondható -14-es eredménnyel zárt. Számára ez az abszolút kategória 3., valamint a szenior kategória első helyét jelentette – arany a zsákban (csak nehogy gond legyen a határon ). Nem hiába szereti ezt a pályát, elhalmozza kupával hősünket!

Van-e innen még feljebb? - adódott a kérdés... Erre elsőként a következő flightban induló mindig esélyes Lucia Čermáková és Csőre Csaba adhatott választ. Luci szokásához híven ezúttal is ellenálhatatlan volt, igazán szépen termelte a mínuszokat. Sajnos a 13-as, 14-es szakaszon hibát vétett, amely a női első helyébe került (eggyel elmaradva a győztestől). Végre kiderült, Ő is emberből van és képes hibázni.  Reméljük nem viseli meg nagyon...

A vele egy flightban induló Csőre Csaba folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, de még várat magára az igazán nagy eredmény. Ennek érdekében új cipőben kezdte meg a versenyt. Lehet edzeni kellett volna benne, mert annyira nem érezte a labdát, hogy az első hét lyuk (második kivételével), plusz 5 eredménye rémálomszerű volt. Szerencsére jött egy PAR és egy mínusz eredmény, amely kicsit helyre tette az önbizalmát, így a második kilenc lyukon elért 4 birdie és egy Eagle, kicsit kozmetikázott az eredményen. Sajnos az elért eredmény (-3) nem jelentett jó helyezést, szerintem felejtsük is el ezt a teljesítményt...

A sorrendiséget megtartva következő játékosunk, aki a tee-k közé lépett Kocsis Sándor volt. Jó formában érkezett, hiszen Ptujban (Szlovénia) szép eredményekkel zárta a versenynapokat. A folytatásban reménykedtünk. Úgy látszott bepakolta a táskába a jó formát, hiszen az első hét lyuk után mínusz négy állt a score kártyáján, mely eredmény megmaradt a kilencedik lyuk után is. Aztán felreppent még három madárka (értsd: 3 birdie), így 5 lyukkal a vége előtt -7 állt a lőlapon. Ekkor nagyon reménykedtünk, hiszen az utolsó lyuk mindegyike mínusz eredményt ígért, sőt két lyuk esetében az Eagle is benne van a pakliban. Az 5 lyukból kettőn jött is a birdie, viszont kettőn bogey, így nem tudott már javítani eredményén (-7).

Ekkor már csak egy játékosunk toporgott az egyes lyuk elrúgójánál, név szerint Flink János, akire ezen a pályán sütött már a nap, de meg is ázott itt. Nos, elárulom a titkot, ezúttal a napsütésben reménykedtünk, amely időjárás formájában jelen is volt, eredmény formában ... - erről beszámolunk a következő mondatokban. Az első kilencen 5 mínusz mellett sajnálatos módon, becsúszott egy bogey, ám a -4 eredmény, jónak mondható, hiszen Zsupi -5-el fordult kilenc lyuk után. Vártuk a még kiválóbb folytatást, reményeink szerint újabb bogey nélkül. Szerencsére bogey nem jött, viszont a madárkák (birdie-k) is csak igen ritkán. Ez által megduplázni tudta eredményét (-8), mely ezen a napon, sajnos nem sokat hozott a konyhára.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

SFGA – TOUR ’20
6. forduló / SZENIOR
1. Zsuppán Péter (58) UTE
2. Bíró László (59) UTE - holtverseny

SFGA – TOUR ’20
6. forduló / NŐI
2. Lucia Čermáková (66) UTE

SFGA – TOUR ’20
6. forduló / ABSZOLÚT
3. Zsuppán Péter (58) UTE - holtverseny
5. Bíró László (59) UTE - holtverseny

SFGA – TOUR ’20
6. forduló / FÉRFI
10. Nagy István (61) UTE - holtverseny

Nyilatkozatok:

Zsuppán Péter UTE (szenior kategória 1. hely):
Az egyik kedvenc pályám a Surányi, ezért reményekkel telve utaztam el a versenyre Szlovákiába. Mivel az előző szlovák fordulóban nem léptem pályára, így viszonylag korai időpontban kellett kezdenem. Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyzőket, így elvileg semmi sem gátolhatott meg egy jó eredmény elérésében. Ráadásul a korai kezdéssel az is együtt járt, hogy három ismeretlen ellenféllel szerepeltem egy flightban. Az hamar kiderült, hogy a flightomat megnyerhetem, így kellő önbizalommal és kedvvel játszottam végig a versenyt. Engem mindig inspirál, ha vezetem a flightomat, és ellenkezőleg is igaz: demotivál, ha nem én vagyok a legjobb. Ezzel ezen a napon nem volt gond, és a szerencsével sem álltam hadilábon. Éreztem, hogy a -14-es eredményem jó lehet a végelszámolásnál, és a "gyanúm" be is igazolódott: megnyertem a szenior kategóriát. Az már inkább csak egy kis szépséghiba, hogy az abszolút 3. helyért vívott szétrúgásban alulmaradtam, az eredményemmel és játékommal így is feltétlenül elégedett voltam.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Brandenburg, kajak-kenu Európa-bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41