Dátum: 2020 október 25. (vasárnap) | Bianka

hírek

SFGA - TOUR '20

SFGA - TOUR '20
2020.09.26. 8. forduló / ŠURANY / FINÁLE

Már tövig rágott csont, de nem mehetünk el szó nélkül mellette, hogy ezúttal is távol maradtak a magyar versenyzők a szlovák fordulóról, az ismert vírushelyzet miatt. Így természetesen egyletünk játékosai is.

Ezúttal is egy szem versenyzőnk lépett az elrúgóhoz, Lucia Čermáková, akinek nem más cél lebegett a szeme előtt, mint egy hétvégén begyűjteni a szlovák bajnokság és a kupa első helyét.

Immár elérkeztünk ahhoz a szakaszhoz (DÖNTŐ), ahol mérlegre kerültek az eddig megszerzett pontok. A matematikai számítások szerint (a szlovák bajnokság versenykiírása egyenlő pontszám esetén az összesített rúgásszámok közötti különbséget jelöli meg döntő tényezőként) Luci csak abban az esetben nem nyerhette meg a bajnokságot, ha a második helynél hátrébb végez, miközben közvetlen riválisa megnyeri a versenyt. Vagy abban az esetben, ha Luci a 2. helyen végez, miközben riválisa győz és a rúgásszám különbség legalább 11. Nos valljuk meg őszintén, erre igazán kis esély mutatkozott.

Előny volt, hogy a legjobb négy női versenyző egy flightba került besorolásra, így lyukról-lyukra követhették egymás eredményét.
Lássuk, hogy alakult az eredmény a két játékos szemszögéből lyukról-lyukra / face to face...
Luci összesítés Rebeka összesítés
1. bogey +1 PAR 0
2. PAR +1 PAR 0
3. bogey +2 birdie -1
4. birdie +1 birdie -2
5. double bogey +3 bogey -1
6. PAR +3 birdie -2

Hat lyuk után 5 rúgáskülönbség alakult ki a két játékos között, félő volt, hogy ebben az ütemben haladnak tovább, akkor hamarosan elfogyhat az előny.

7. birdie +2 PAR -2
8. PAR +2 PAR -2
9. birdie +1 bogey -1

Kilenc lyuk után kettőre apadt a különbség, így joggal remélhettük, hogy nem lehet gond. Az szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy a hátralévő kilenc lyukon, még további kilenc rúgás különbség alakuljon ki a két játékos között.

10. PAR +1 Eagle -3

Egy lyuk után hirtelen változni látszottak az előbb leírt megállapítások, hiszen a tízes lyuk után megduplázódott (4-re nőtt) a különbség. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Eagle-t jelentő rúgás távolabb mint 40 méterről „esett le”.

11. birdie 0 birdie -4
12. bogey +1 double bogey -2
13. PAR +1 PAR -2
14. PAR +1 Eagle -4

A tizennégyes után újra 5 lett a különbség, viszont a lyukak fogytak, így nem nagyon kellett a körmünket rágni, ha innentől kezdve minden egyes lyukon eggyel rosszabb eredményt ér el Luci, még az is belefér.

15. PAR +1 bogey -3

Három lyukkal a vége előtt négy volt a különbség, így eldőlni látszott a bajnoki cím, itt már tudható volt, hogy nem lesz ez 11. Főleg úgy, hogy az utolsó három lyuk mindegyike mínuszosnak számít. Amennyiben Luci hozza a birdie-ket, abban az esetben Rebekának 3 Hole in One-ra lett volna szüksége a végső győzelemhez.

16. birdie 0 Eagle -5
17. birdie -1 birdie -6
18. birdie -2 birdie -7

Vége, vége, vége! Szlovák bajnok az UTE játékosa Lucia Čermáková!

Ekkor azonban jött a döbbenet, a verseny szervezők kitalálták, hogy ne az eredetileg kiírt szabály alapján dőljön el a bajnoki cím, hanem az izgalmak miatt legyen rájátszás a két versenyző között.

Nyolc versenynap/forduló után az utolsó forduló befejezése után módosítottak a szabályon(!), ezt egyszerűen azóta sem akarjuk elhinni.

Mi, akik az élő közvetítést néztük (képben és írásban), nem értettük mi történik, hiszen az élő eredménykövetésnek köszönhetően, lyukról-lyukra tudtuk az eredményeket. A 18. lyuk befejezése után egyértelmű volt, hogy Luci 5 rúgással jobbnak bizonyult ellenfelénél az összesített eredmények alapján. A rájátszás három lyukon történt, amely után nem alakult ki különbözőség a két játékos között. Ekkor a szervezők úgy döntöttek, ez ne folytatódjon tovább a végtelenségig, döntsék el a versenyt „büntető rúgásokkal” (10 méteres put). Ezek után végre kialakult egy rúgásnyi különbség, sajnálatos módon ebből az idegtépő küzdelemből nem Luci került ki győztesen.

Rettenetesen nehéz lehetett így koncentrálni egy kiváló ellenféllel szemben, amikor már azt hiszed, megnyerted a bajnokságot, szólnak, hogy meg kell nyerned még egyszer. Jelenleg nem lefutott az ügy, hiszen a szervezők között is nézeteltérés támadt a döntés következményeként. Várjuk a fejleményeket...

Addig is (és a döntés után is) számunkra a 2020-as esztendő Szlovák Női Footgolf Bajnoka: Lucia Čermáková UTE!!! / Hajrá Lilák!


Végeredmények (TOP 10):

SFGA - TOUR '20
8. forduló / NŐI
2. Lucia Čermáková (70) UTE

SFGA – TOUR ’20
NŐI BAJNOK
Néhány gondolat a versenyről. A Szlovák Bajnokság utolsó fordulója Surányban került megrendezésre.
Néhány lyukon nem úgy teljesítettem, mint ahogy azt elképzeltem, megesett, hogy pár centiméterrel elvétettem a lyukat, ami a végén a győzelmembe került.

Kifejezetten ügyes játékosokkal játszhattam együtt, de sajnos továbbra sem szeretek női flight-ban indulni. A lyukak csodálatosak voltak és az idő is a mi oldalunkon állt.

Az első rúgásaim megfelelő erővel és jó irányba sikerültek, de aztán valamiért elkezdtem izgulni, és csak nehezen tudtam átverekedni magam a magas füvön. Nem tudtam eltalálni, milyen gyorsan és milyen irányba mozog a labdám. Ezen a pályán továbbra is sokat kell fejlődnöm, dolgoznom kell rajta. Az első 9 lyuk sajnos nem az én pályám.

A végén 2. helyezett lettem, ahogy már ezen a pályán megszokhattam. A bajnokság végén bejelentette a szervező, mikor már szinte a kocsimban ültem, hogy szétrúgással kell eldöntenünk, ki lesz a Szlovák Női Footgolf Bajnok. (Az eredmények alapján Lucia Cermakova lenne a hivatalos bajnok, de az utolsó pillanatban változás történt – a szerk.).

Vettem is a labdámat és 3 lyukon játszottunk Rebekával, ami döntetlennel végződött. Ezután a „putt challenge” vette kezdetét (azaz a játékosok előre kijelölt 5 helyről rúgnak a lyukra, és az nyeri a kihívást, aki többször közelebb kerül a lyukhoz – a szerk.), ahol Rebeka leelőzött, így megnyerte a bajnokságot. Minden elismerésem neki, és köszönet, hogy mindig támasztott elém kihívásokat a versenysorozat alatt.

Egy kicsit csalódott vagyok, mert magasan vezettem és nagyon jó formában is vagyok, de mégis elrontottam a végén. De sebaj, talán jövőre valóra válik ez az álom is!

Lucia Čermáková UTE (8. forduló női kategória 2. hely)
(Szlovák NŐI BAJNOK)

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41