Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

SFGA – TOUR ’20

SFGA – TOUR ’20
2020.06.27. 4. forduló / Vel’ká Lomnica

A szlovákok rátettek még egy lapáttal...

A hétvégén a magas Tátra közelében fekvő két külön golfpályán bonyolították le a 4. és 5. fordulókat. Ez a cikk a negyedik forduló eseményeit foglalja össze, indítási időrendben haladva és taglalva az UTE játékosok eredményeit.

Elsőként Sütő Krisztiánt szólították az elrúgóhoz, aki ezzel az indulással megduplázta versenyei számát, amely így már kettőre nőtt.
Sajnos mivel a legutolsó fordulóban elért eredmények alapján osszák be a flight-okat, a flight társak nem igazán jelentettek túl nagy húzóerőt.
Számára jelenleg minden pálya új, így ismeret híján minden egyes pályaszakasszal nagyon meg kell küzdenie. Ez a pálya az őt ismerőknek is komoly kihívást jelent, így az a tény, hogy birdie-t is sikerült elérnie, mindenképp optimizmusra ad okot. 86-os score-ja a 81. helyet jelentette számára, aminek fő oka az utolsó lyukon történt kicsinek nem nevezhető malőr (+4).
Mindenesetre, reméljük fejlődése töretlen lesz és sok örömet okoz még a nekünk szurkolóknak.

A következő indulóinktól - Kocsis Sándor és Frank van Maurik, akik egy flight-ba kerültek – mindenképp jobb eredményre számítottunk és nem is kellett csalódnunk.
Kocsis Sándor 3 birdie-t rúgva, az abszolút 31. hely (holtversenyben) mellett szenior kategóriában a 6. helyre ért oda, +3-as eredményével (szintén holtversenyben).
Frank van Maurik-tól nem vártunk kimagasló eredményt, mivel a verseny hetében gyengélkedett. Az eredménye +12, nem nevezhető rossznak, hiszen Ő is most járt ezen a pályán első alkalommal. Az eredménye az abszolút versenyben a 69. helyet, míg a férfi mezőnyben a 43. helyet jelentette számára.

Fél órával később állt rajthoz Csőre Csaba, szintén vakon (Ő sem járt még itt), aki Kocsis Sándor eredményét kopírozta mind az eredmény, mind helyezések tekintetében, sőt még a birdie-k száma is megegyező volt.

Két flight-tal később indult Karakas Attila – aki már nyert ezen a pályán – tőle már igazán elvárható volt egy jó eredmény. A kezdés elég nyögvenyelős volt, az első hat pályán négy plusz és csak egy mínusz nem sejtetett túl jó eredményt. A végére azért egy kicsit javult és a +2 eredmény az abszolút 26. hely (holtversenyben) mellett a szenior 5. helyet jelentette számára.

Sorrendben tovább haladva a jó formában lévő Flink Jánost üdvözölhettük az 1-es elrúgónál, aki jól ismeri ezt a pályát és türelmes játékával ezt be is bizonyította a jelen levők számára. A nap második legjobb eredményét produkálva -5, az abszolút és férfi kategóriában egyaránt a harmadik helyen zárt. De ez a versenyen kívül egy izgalmas „szétrúgásnak” köszönhetően lett az Övé. Nem kezdett túl jól, viszont mindent elmond kiegyensúlyozottságáról, hogy mindössze egy plusz csúszott be a 18 lyuk alatt.
Visszatérve a szétrúgáshoz, a jelenlegi szabályok szerint az azonos eredményt elérők között szétrúgással dől el a dobogós helyezések sorsa, ami azt jelenti, hogy „büntetőket” rúgnak a játékosok. A versenybizottság által (előre) kijelölt lyukon 5 különböző pozícióból rúgnak a játékosok a lyukra. Nagyon kiélezett volt a büntetőrúgás, nem is sikerült a feleknek eldönteniük a helyezések sorsát, így maradt a közelítő rúgás. Ebben a „fegyvernemben” a játékosok egymástól függetlenül egy kijelölt pontról közelítő rúgást végeznek el egy adott lyuk irányába, ez minden esetben dönt, hiszen milliméterre egyformát rúgni képtelenség. Most is így történt, sajnálatunkra a szenvedő fél ez esetben játékosunk lett. Azért mi erre az eredményre igazán büszkék vagyunk, a 100 fölötti induló között második legjobb eredménnyel harmadiknak lenni megsüvegelendő teljesítmény.

Még két játékosunk indulását vártuk, sorrendben Zsuppán Péter következett, aki nehezen gyújtotta be a rakétákat, viszont az utolsó 5 lyukon 4 birdie-t rúgva a nap harmadik legjobb eredményét -3 produkálva az abszolút sorrend 4. helyére (hármas holtverseny) ért oda. De, ami még ennél is örvendetesebb, a szenior kategória első helye is az Övé lett a helyiek két kiválósága előtt.

Utolsóként induló játékosunk Lucia Čermáková a női mezőny többszörösen koronázott királynője, ezen a napon kicsit ránk ijesztett, hiszen az utolsó lyukhoz érkezvén még nem tűnt győztesnek. Az online eredménykövetésnek hála, tudomása volt róla az utolsó lyuk megkezdése előtt, hogy a szakaszon csak birdie (mínusz) eredménnyel zárva lesz újabb korona.
Sikerült! - nem mintha kétségünk lett volna-, így +2-es elért eredménye az abszolút 26. hely megszerzése mellett újfent a női első helyet jelentette számára.

Következzenek a végeredmények (TOP 10):

SFGA – TOUR ’20
4. forduló / NŐI
1. Lucia Čermáková (74) UTE

SFGA – TOUR ’20
4. forduló / SZENIOR
1. Zsuppán Péter (69) UTE
5. Karakas Attila (74) UTE
6. Csőre Csaba (75) UTE – négyes holtverseny
6. Kocsis Sándor (75) UTE – négyes holtverseny

SFGA – TOUR ’20
4. forduló / ABSZOLÚT
3. Flink János (67) UTE

SFGA – TOUR ’20
4. forduló / FÉRFI
1. Flink János (67) UTE


Nyilatkozatok:

Lucia Čermáková UTE (női kategória 1. hely):

Nagyon szeretem a Tátrában található footgolf pályát, mert csodaszép a kilátás, elképesztő az atmoszféra. Tavaly sajnos sérülten játszottam itt, ezért nem annyira élveztem a játékot, de szerencsére idén ez teljesen másként alakult.
Nagyon jól éreztem magam, de sajnos voltak pillanatok, amikor hibáztam, így a játék kicsit nehezebben alakult. Nem tudtam, hogy nyerni fogok-e, vagy sem.
Most néhány lyuk nem annyira tetszett...
Gyönyörű napos időnk volt, ami – az elért végeredményem mellett – nagyon megszépítette a játékot.

 

Lucia Čermáková 

Zsuppán Péter

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Hajós Alfréd Kupa című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41