Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

SFGA – TOUR ’20

SFGA – TOUR ’20
2020.09.12. 7. forduló / Bernolákovó

A tettes mindig visszatér a tett színhelyére… A szlovák nemzetközi verseny Bernolákovóban került megrendezésre, mint ahogy a szlovák footgolf tour 7. fordulója is, szeptember 12-én szombaton. Az időjárás szinte semmit sem változott a néhány héttel ezelőtti versenyhez képes, teljes pompájában ragyogott a nap, a hőmérséklet pedig 30 fok fölé kúszott.

Az ismert vírushelyzet miatt, ezúttal távol maradtak a magyar versenyzők, így egyletünk játékosai is. Azért így sem maradt UTE résztvevő nélkül a verseny, hiszen egyletünk képviseletében az elrúgóhoz lépett Lucia Čermáková és ha már ott volt, ezúttal sem távozott érem nélkül. Tovább gyűjtögette az érmeket, pontokat egyaránt.

A szlovákoknál jól bevált módon ezúttal is online lehetett követni az eredményeket a gScore applikáción keresztül, sőt néhány élő bejelentkezés is volt az egyes közösségi oldalakon.

Így, aki kíváncsi volt a versenyre, több helyről is tudott információt szerezni a pillanatnyi állásról. Természetesen mi folyamatosan figyeltük, hogyan teljesít üdvöskénk magára hagyatva, ám a szokásokhoz hűen, ezúttal sem volt probléma.

Taglaljuk kicsit a versenyt, végül is a cikknek arról (is) kell szólnia. Nem indult túl jól, négy lyuk után plusz egyet olvashattunk Luci virtuális score kártyáján. Ez ezen a pályán nem így szokott kezdődni, szinte minden alkalommal az egyesen mínuszos eredményt szokott produkálni.

Ezúttal a jó kezdés elmaradt, talán ez kissé óvatosabbá is tette, így a következő lyukak a biztonságról szóltak, mígnem a hármason becsúszott egy bogey (ennek nem annyira örülünk). Ötös, hatos, nyolcas pályán három birdie, a hetes, kilences pályákon bogey, eléggé hullámzó volt a játéka. Mondjuk ezen a pályán kódolva vannak a bogey-k, persze az nem azt jelenti, hogy „hozni” is kell őket.

Kilenc lyuk után PAR volt az eredmény, ami itt kiválónak mondható, ha csak nem találsz valamit a pályán, mondjuk egy EAGLE-t. Ezúttal nem repült arra e nemes madár, így csak a PAR eredménynek örülhettünk.

A következő 7 lyuk menetrendje PAR/bogey/birdie/bogey/birdie/PAR/PAR volt, így 16 lyuk után még mindig PAR eredmény volt a realizált eredmény. Az utolsó két lyuk, aztán meghozta a várva-várt madárkákat, így mínusz 2 eredménnyel záródott a verseny. Ez a női kategória második, míg az abszolút kategória hetedik helyét jelentette számára.

Ebben a jelenlegi helyzetben eléggé be vannak zárva a versenyzők a saját országaikba, így nem tudjuk mikor láthatjuk Lucit személyesen is, minden esetre addig is drukkolunk neki!

Hajrá Luci!

Hajrá Lilák!


Végeredmények (TOP 10):

SFGA – TOUR ’20
7. forduló / NŐI
2. Lucia Čermáková (70) UTE

SFGA – TOUR ’20
7. forduló / ABSZOLÚT
7. Lucia Čermáková (70) UTE

Lucia Čermáková UTE (női kategória 2. hely):
A Bernolakovo-ban megrendezett verseny a Szlovák Footgolf Tour 7. fordulója volt, ahol igyekeztem jó pozíciót elérni, ami végül sikerült. Jól játszottam, jó kedvem is volt, még az idő is fantasztikus volt.
Egyszer a labdám legurult a dombról a vízbe, így sajnos megjátszhatatlan lett, de ezen az egy hibán kívül minden a terveim szerint alakult.

Néhány lyukon többet rúgtam, mint amennyit szerettem volna, de így is sikerült új személyes rekordot állítanom, -2 a Bernolakovo pályán. Eddigi legjobb eredményem -1 volt.

Több lyukat is lerövidítettek a női versenyzőknek, így a flight-omban az enyém volt a legjobb eredmény.

Abszolút kategóriában 7. helyen végeztem, a női kategóriában pedig 2. helyet sikerült elérnem, aminek nagyon örülök.

Nagyon hálás vagyok minden versenyért, mivel sokat kell koncentrálnom, amivel ezt a képességemet tudom fejleszteni.

Várom a Szlovák Cup következő fordulóját, ami Trnava-ban kerül megrendezésre. Remélem, hogy a jelenlegi szituáció lecsendesedik, és tudok majd a későbbiekben ismét utazni és minél több versenyen részt venni.

 



 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41