Dátum: 2022 december 5. (hétfő) | Vilma

hírek

SFGA ŠURANY FOOTGOLF CUP 2022

Bár Szlovákiában maradt a FIFG250-es női kupa, ám Lucia Čermáková révén így is az UTE virtuális vitrinjébe került!

SFGA ŠURANY FOOTGOLF CUP 2022 

FIFG 250

ŠURANY 2022.05.20-22.

A szlovákiai Šurany-ban (Nagysurány) került a hétvégén megrendezésre a FIFG 250 besorolású kétnapos torna. A tét nagysága és a verseny közelsége azt eredményezte, hogy több magyar játékos is „csukát” ragadott és Szlovákia felé vette az irányt a minél magasabb pontszerzés reményében. 

Az UTE versenyzői is megragadták az alkalmat, hogy minél nagyobb számban képviseljék egyletünket a versenyen. „Telepített” versenyzőnk Lucia Čermáková mellett, Csőre Csaba, Dreilinger Nándor, Flink János, Kocsis Sándor, Nagy Balázs, Nagy István, Zsuppán Péter személyében további hét játékosunk lépett az elrúgókhoz a siker reményében. A kétnapos verseny keretein belül kétszer tizennyolc szakaszt teljesítettek a játékosok, melynek összeredménye rangsorolt a helyezéseknél.

Női kategória:

Ezen a hétvégén legsikeresebb a női kategóriánk lett, ahol Luci (Lucia Čermáková) óriási fölénnyel (10 rúgás) utasította maga mögé versenytársait. Az első napon még pluszban zárt (par fölött hárommal), de a második napon ellenállhatatlan volt és a pluszból alapos mínuszt (-6) faragott. Az eredménye kitűnőségét mutatja, hogy az abszolút kategóriában is a TOP20-ban sikerült zárnia.

Abszolút kategória:

Luci mellett, abszolút kategória TOP20-as eredményt egyletünk versenyzői közül csak Kocsis Sándornak sikerült elérnie, aki az utóbbi időben nagyon összekapta magát, folyamatosan az élmezőny közelében végez, de a TOP20 szinte mindig jön.

Szenior kategória:

Ebben a kategóriában Kocsis Sándor eredménye már majdnem dobogót ért, ám egy rúgással lemaradva a negyedik helyen zárt. Itt még további két TOP10-es eredményt értünk el Zsuppán Péter (9) és Flink János (10) teljesítményével. A TOP20-ban zárt még Dreilinger Nándor (12) és Csőre Csaba (14).

Más babér ezen a versenyen nem termett, de egy ilyen erős versenyen ezek az eredmények kiemelkedően jók.

Lucia Čermáková (női győztes nyilatkozata): Két szóval tudnám jellemezni a versenyemet: fantasztikus játék. Szombaton az első játéknapon úgy kezdtem el a játékot, hogy az járt a fejemben, a lehető legjobb eredményt akarom játszani. Próbálom kiküszöbölni a hibákat. Nagyon erős szél fújt, ami kicsit nehézzé tette a játékot, de így is jól játszottam. A sorsolásnál szerencsém volt, csodálatos flightba kerültem, amelyben folyamatosan támogattuk egymást. A harmadik szakaszon a labdám a vízbe került, de nem adtam fel és összeszedetten folytattam a játékot. Az első 9 szakasz után +4 állt a score kártyámon. Abban a pillanatban azt mondtam magamnak, hogy még ennél is jobban kell játszanom, a legjobbamat kell nyújtanom. A játékomat sikerült is kordában tartanom és bár széllel szemben játszottunk, sikerült visszajönnöm par-ra (72). A második kör előtt az első helyen álltam három rúgás előnnyel álltam az élen.

Másnap (vasárnap) csodálatosan éreztem magam, az időjárási viszonyok jobbak voltak, mint előző nap. Felvettem a kedvenc fehér UTE mezem, és úgy éreztem, ma jobb lesz a játék. Hittem a rúgásaimban és a befejezőimben. Minden labdát úgy játszottam meg, ahogy szerettem volna, nem követtem el nagyobb hibát, ami negatív irányba befolyásolhatta volna a pontszámomat. Annak ellenére, hogy női (döntő) flightban játszottam (amit nem nagyon szeretek), kellemes volt a hangulat, élveztük a játékot. Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a tornát, számomra ez egy újabb nagy lépést jelentett a következő nagyobb versenyre.

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41