Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020
2020.07.26. 1. forduló / Tomášov

Kezdetét vette a szezon a szlovák footgolf kupában is. Három UTE játékos képviselte egyletünket a versenyen, minden kategóriára egy-egy játékos jutott.

Kezdjük a hölgyekkel, ahol Lucia Čermáková volt az indulónk, aki visszatért szabadságáról, így abban reménykedtünk, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta.

Férfi kategóriában Nagy István állt „rajtkőre”, aki ezen a pályán mindig jó eredményre képes, kedvez a rövid pálya a technikás játékának.

Szeniorok között az egyre jobb formába lendülő Csőre Csaba próbálta meg a szombati footballgolf versenyen elért harmadik helyét tovább fényesíteni.

Nem lehet megállni, hogy ne ejtsünk néhány szót a pályáról, amely egy gyönyörű kastély parkjában található. A kilenc lyukasra tervezett és kivitelezett pálya, igazán festői környezetben talált otthonra. A versenyek alkalmával két kört teljesítenek a játékosok, az igen bonyolult vonalvezetésű pályán, amely inkább footballgolf, mint footgolf pályának mondható.

Beszámolónkat kezdjük Lucia Čermákovával...
Az egyesen egy PAR eredménnyel kezdett, majd következett 3 birdie, utána egy PAR/birdie/PAR kombó következett, zárásként pedig újabb két birdie, így az első kilenc lyuk -6 eredménnyel zárult. Kis várakozás után következett a második kör, amely nem várt meglepetéssel szolgált. Kezdésként bogey/PAR/bogey, ami egyszerűen érthetetlen teljesítmény tőle. Aztán következett egy mély lélegzetvétel és visszajött a koncentráció, amely sorozatban 6 birdie-t hozott, kiköszörülve a második kör eleji csorbát. A végeredmény -10, mely a női mezőnyben fölényes győzelmet (4 különbség) jelentett számára. Ez által egy újabb kupa a vitrinben!

Folytassuk a szenior kategóriával, ahol a női kategóriához hasonlóan vérmes reményeink voltak. Csőre Csaba az első három lyukon bemutatta a játék szépségeit birdie/PAR/bogey, így három lyuk után PAR eredménnyel indult útjára az első kör utolsó kétharmadának. A következő három lyuk birdie/Eagle/birdie egy mínusz négyes szakasz, mely már a várakozásoknak megfelelő etap volt. Következett az első kör utolsó három lyuka, PAR/birdie/birdie mínusz 6-os első kör így a vége. Amely ezen a pályán szinte mindenre (is) feljogosít a második kör előtt. A második körben 5 mínusz mellett 4 PAR eredmény, bogey nélkül, így az összeredmény -11, amely a szenior dobogóra volt elegendő.

Végül, de nem utolsó sorban essék szó Nagy István teljesítményéről, amely igazán kiválóra sikeredett. De ne szaladjunk előre, haladjunk szép sorjában. Az első három lyuk PAR eredményt hozott, a következő négy viszont 2 Eagle és két birdie eredménnyel egy mínusz 6-os eredményt, ami igazán kiváló, kár az öt PAR eredményért. Viszont nagy pozitívum, hogy bogey (plusz) nélkül sikerült zárni a kört, mint ahogy az egész versenyt is. A második körnél újra beragadt kicsit, szerencsére a harmadik lyuk már mínuszos lett, mint ahogy az összes többi is, ráadásként megspékelve egy Eagle (-2) eredménnyel, így a második kör -8, összesítésben -14, mely a holtversenyes harmadik helyre volt elegendő, az abszolút és a férfi mezőnyben egyaránt! Kitűnő teljesítmény, óriási gratuláció érte!

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020
1. forduló
Nők
1. Lucia Čermáková (62) UTE

1. forduló
Szenior
3. Csőre Csaba (61) UTE

1. forduló
Férfi
3. Nagy István (58) UTE – négyes holtverseny

Lucia Čermáková nyilatkozata:
A Tomášov-i verseny a Szlovák Kupa első fordulója volt. 4 rúgással előztem meg a második helyezettet, ami nem túl sok (szerintem, viszont ez óriási különbség, ott ahol, egy-egy rúgáson múlik minden – a cikk szerzője). Ezen a pályán kétszer 9 lyukat teljesítettünk. Az első körben mínusz 6-ot, a másodikban -4-et rúgtam. Nagyon pozitívan álltam a versenyhez, szeretem a tomášov-i pályát, mert érdekes és sosem lehet kétszer ugyanúgy lejátszani a pályán található sok fa miatt. Olyan mintha egy gyönyörű parkban rúgná az ember a labdát. Az első körben sokkal jobban játszottam, mint a másodikban. Minden pályát fejben szétszedtem és megterveztem, majd ez alapján játszottam. A 9. lyuk után megtudtam, hogy vezetek, ami mindig kibillent az egyensúlyból. Nem tudom miért,de mindig így van. Talán egy másik ember is él a fejemben...
Több lyukon nagyon jól játszottam, de volt néhányszor, hogy -2-t is rúghattam volna, de sajnos hibáztam. De ilyen a footgolf! Az idő csodálatos volt, nem volt szél, sütött a nap, a fák biztosították a megfelelő árnyékot. Boldog vagyok, hogy győzelemmel kezdhettem a Szlovák Kupa versenysorozatot. Amikor végeztem, úgy sejtettem, hogy győztes eredménnyel zártam. Szerencsés voltam, mert nagyon jó flight-ba kerültem. A következő verseny Koš-on lesz szombaton (Szlovák Kupa 2. forduló). Izgatottan várom, hogy azon a pályán játszhassak, mert még sosem jártam ott. Megint egy új pálya és új lehetőség a tanulásra. Remélem, az időjárás ismét kedvező lesz és megint egy jó játékban lesz részem.

Zsuppán Péter elmaradt nyilatkozata az MFB 2. fordulójából:
Nem voltak vérmes reményeim a verseny előtt, mert tudjuk, hogy a lakiteleki pálya mindig egy kicsit szerencsejáték: az egyik játékosnak out területre gurul ugyanaz a labda, ami a másiknak bent marad a pályán, vagy éppenséggel visszapattan egy fáról, vagy bokorról. Ha büntetőpont nélkül végig tudsz menni, az már szinte biztos győzelmet, de legalábbis dobogót jelent ezen a technikás pályán. A párosban jól és fegyelmezetten játszottunk és még úgy is a legjobb eredményt értük el, hogy 2, vagy 3 pluszpontot összehoztunk out-rúgások miatt. Egyesben már egyikünknek sem ment ilyen jól, Jani (Flink János) különösen „elrúgta magát”, de én sem voltam elégedett a 6. helyemmel. Visszatérve még a párosra: nem ijedtünk meg a szétrúgástól, mert már van benne rutinunk, de egy-egy kisebb hibát mindketten vétettünk, így végül nem sikerült nyernünk. De természetesen nem bomlik fel a jól összeszokott párosunk.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41