Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020
2020.08.01. 2. forduló / Koš

Alig, hogy kezdetét vette a szezon a szlovák footgolf kupában, egy hét alatt máris a második etaphoz érkeztek el a játékosok.

Az első fordulóhoz hasonlóan szintén kilenc lyukas pályán teljesítettek két kört (18 lyuk) a játékosok, csak míg az első versenynapon egy rövid, a második fordulóban egy igencsak hosszú pályán mutathatták meg tudásukat. Itt már nem is repkedtek annyira a mínuszok, kicsit ez a pálya közelebb áll a footgolfhoz, mint az első pálya.

Ezen a hétvégén több helyen is egyszerre tartottak versenyeket, így egyletünk játékosai válogathattak a lehetőségek között, ami szét is szórta őket. A Szlovák Kupa 2. fordulójában, egy UTE játékos képviselte egyletünket a versenyen, női kategóriában, szlovák üdvöskénk Lucia Čermáková. Felé, mint minden versenyen, ezúttal is magas elvárásokat támasztottunk. A szokásoknak megfelelően ezúttal sem kellett csalatkoznunk...

Lucia Čermáková az első fordulóban begyűjtött első helye tekintélyt parancsoló, így a második fordulóban is nagy esélyesnek számított. Mivel nem ismertük a pályát, és Ő sem, így elképzelésünk sem volt, melyik pályaszakaszon mi számít(hat) jó eredménynek. Egy PAR eredménnyel indult az első lyuk, amit követett egy birdie. Ekkor azt gondoltuk, minden rendben van a szokásos mederben halad a verseny és ennyit tud a pálya. Újabb két PAR után, következett egy bogey, ami kicsit megijesztett bennünket, ezek után újabb három PAR, majd még egy bogey és vége is volt az első körnek plusz 1 eredménnyel.
Tanácstalanok voltunk, fogalmunk sem volt, hogy ez milyen eredmény lehet a mezőnyben... Megnéztük a férfi mezőny éllovasainak eredményeit, amelyek -3 körüli eredményeket mutattak az első kör után. Ez igencsak megnyugtatott bennünket, hiszen négy különbség a vezető férfi versenyzőkhöz képest, igazán biztatónak mondható. Azért maradt egy kis aggodalmunk, mert a második helyen lévő Natália Čermáková (Lucia húga) csak egy rúgással volt lemaradva, pedig közöttük azért nagyobb szokott lenni a különbség féltávnál is.

A második körben öröm volt látni, hogy ilyen kiélezett helyzetben is nagyszerű Lucia koncentrációja, és minden második lyukat birdie eredményt elérve, a 16-oson egy bogey-val fűszerezve, mínusz 2-es eredménnyel zárta a versenyt, ami 8 rúgáskülönbséget jelentett a második helyezett – húga - előtt. Nem mellékesen az eredmény az abszolút kategória 6. helyét is jelentette Lucia számára, aki így egy újabb pályát megismerve gyűjtötte be a kupa második fordulójának női első helyét.

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020
2. forduló
Nők
1. Lucia Čermáková (70) UTE

Lucia Čermáková nyilatkozata:
Tetszett a pálya, de nem voltam nagyon izgatott miatta. Nagyon dombos és száraz volt a fű, ezért a labda nem gurult egyenesen. Több lyuk érdekes volt, néhány nem annyira. Ismeretlen pályán játszani mindig kihívás a számomra. Az első kör tulajdonképpen a gyakorlás volt, megnéztem, hogyan és hol helyezkednek el a lyukak, hogyan érdemes megjátszani őket. Szeretem, ha ügyes férfiakkal lehetek egy flight-ban, mert így tudom hozzájuk mérni magam, húznak magukkal.
Szóval az első körben tanulmányoztam a lyukakat, a második körben pedig arra koncentráltam, hogy jobban teljesítsek. A húgom ébresztett rá, hogy jobb eredményt érjek el, mert 14 lyuk után ugyanúgy állt, mint én 10 után. Néhány lyuk nagyon dombos és hosszú volt, ezért kettő szakasz le is volt rövidítve a nőknek. Nagyon örülök, hogy a húgom is ilyen elhivatott a Footgolf iránt. Mindig együtt voltunk és bátorítottuk, támogattuk egymást. Nagyon örülök, hogy ilyen ügyes, és egyre ügyesebb ebben a játékban. Ő lett a második utánam, ami szuper eredmény, remélem, hogy ő lesz majd a nagy riválisom! Minden verseny másmilyen, és mindig minden női versenyző szeretné a legjobb teljesítményt mutatni. Mindenesetre szorítok a húgomnak, és ha majd megelőz a versenyen, nem mérges leszek, hanem nagyon büszke! Nagyon koncentráltam, hogy a lehető legjobban játszak, de nem gondoltam volna, hogy az abszolút sorrendben is ilyen jó eredményt fogok tudni elérni, mivel 6. lettem.

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.1.11 Hokiklub - UTE című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41