Dátum: 2020 október 25. (vasárnap) | Bianka

hírek

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020
2020.09.20. 3. forduló / Trnava

Egy héttel a „Finále” előtt a harmadik fordulóval folytatódott és fordult célegyenesbe a szlovák footgolf kupa, természetesen újfent UTE győzelmi reményekkel.

Az első és második fordulóhoz hasonlóan szintén kilenc lyukas pályán teljesítettek két kört (18 lyuk) a játékosok.

A trnavai pálya igen kis területen fekszik, izgalmas kihívásokkal, kicsit túllőtt PAR számokkal. Mindazonáltal könnyű pánikba esni egy-egy rosszul kivitelezett rúgás után. Az infrastruktúra remek, mivel a pálya egyben egy sportkomplexum része is.

Bár nagyszerű szórakozást ígért a pálya, sajnálatosan a határzár és a kilátásba helyezett karantén miatt játékosaink magyar és holland része nem vett részt a versenyen, így ezúttal is szlovák nemzetiségű üdvöskénk Lucia Čermáková képviselte egyletünket. Luci eddig mindkét kupafordulóban diadalmaskodott, így nagy volt az esély arra, hogy ezúttal is lila-fehér siker születik.

Egy kicsit boncolgatva a teljesítményét a számokból kitűnik, hogy a nagy pontosságot igénylő pályán ezúttal óvatosan kezdett, ügyelve arra, hogy ne kerüljön plusz eredmény a score kártyájára.

Az első 5 lyukon a terveknek megfelelően jöttek a PAR eredmények, megspékelve a négyesen egy birdie-vel (-1), a hatoson viszont nemvárt esemény borzolta a kedélyeket (hibázott). Egy nem túl hosszúnak mondható pályán (100 m), a PAR 5 eredményt nem tudta abszolválni, hibája okán egy bogey (+1) eredménnyel zárt.
Hat lyuk után PAR eredmény díszelgett a score kártyán, de még hátra volt az első kör egyharmada. Nos, ez az egyharmad igazán kiválóra sikerült, egy PAR eredmény mellett, két birdie-t rúgott Luci, ez által az első kör -2 (34) eredménnyel zárult.

Kis pihenő után újfent ugyanazon pályákon, ugyanazon kihívásokkal kellett szembe néznie a játékosoknak, köztük Lucinak, aki igyekezett a pihenő idejében memorizálni a pályát, próbálta felidézni a pályavonalakat, hogy a második körben az elsőnél is jobb teljesítménnyel örvendeztesse meg szurkolóit (főleg a jelenlévő családot).

Itt jegyzendő meg, hogy Luci húga Natália is részt vett a versenyen, egyelőre még egy másik klub - Kráľovský footgolfový klub Bratislava – képviseletében és a reménykeltő 4. helyen zárt. Lehet, hogy lassan le kell igazolnunk... 

De térjünk vissza kiváló versenyzőnkhöz Lucihoz (elöljáróban annyit, a házi versenyt megnyerte húga ellen), aki nekiveselkedett a második körnek, egy még kedvezőbb eredmény elérésének reményében.

Igazán jól kezdődött, az első két lyukon két birdie, máris kettőt javulva az első körhöz képest, utána a hármason a szokásos PAR. Négyesen, ötösön újabb birdie-k, így reménykeltő eredménnyel érkeztünk el az első kör „mumus” lukjához a hatoshoz. Mint még emlékszünk itt született az első körben – és ezidáig - az egyetlen bogey.
Kicsit tartottunk a lyuktól, hisz az ilyen elrontott lyukak mindig mély nyomokat hagynak a versenyzőkben. Ez alkalommal erről szó sem volt, fele annyiból (3) teljesítette a pályát Luci, mint az első körben (6), Eagle-t (-2) rúgva!
Ez akkora boldogsággal töltötte el, hogy nem figyelt eléggé a hetesen a közelítőjére, így bogey-t rúgva, a hatoson elért Eagle-t birdie-re fokozta le.
Közeledett a versenyének vége, mely egy PAR eredménnyel folytatódott, hogy aztán a 18-ason egy birdie-vel beállítsa a második kör mínusz 6-os (30) és a két kör -8-as (64) végeredményét. Szép kis javulás a két kör között, így immár (természetesen) első helyet ért el.

SLOVAK FOOTGOLF CUP 2020
3. forduló
Nők
1. Lucia Čermáková (64) UTE

Lucia Čermáková (NŐI 1. hely) nyilatkozata:

A Szlovák Kupa Trnava-i (Nagyszombat) fordulója volt a következő lépésem a sikerhez. Már nagyon vártam ezt a versenyt, mert már régóta nem játszottam ezen a pályán.
Ez azt is jelentette, hogy ennek a bajnokságnak az első fordulójában (az első 9 lyuk) többnyire csak a terepet és a lyukakat figyeltem, a második forduló pedig már 100 % -on ment.
Az első forduló után az első helyen álltam, és próbáltam ezt megtartani, sőt még jobb eredményt akartam elérni, ami sikerült is a második körben.

Természetesen volt egy nagyon egyszerű lyuk a domboldalon, ami egy kis problémát okozott nekem, de végül ezt is könnyedén sikerült befejezni a második körben.
Megint egy lépéssel közelebb vagyok a döntőhöz! 
Az idő csodálatos volt, a hangulat pedig remek. Örülök, hogy a húgom játékát is nézhettem, mert mindig jobban érzem magam, ha nézem őt, mintha vele kell versenyeznem.
A lyukak nem voltak túl nehezek, ezért ezt egy kisebb edzésnek vettem a versenyt. Nagyon örülök, hogy sikerült újra megszereznem az első helyet! Várom a következő – és egyben az utolsó - fordulót Čierna Voda-ban, ahol remélem, hogy sikerül megvédenem az első helyet.

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41