Dátum: 2020 augusztus 6. (csütörtök) | Berta

hírek

SLOVAK FOOTGOLF TOUR 2020

SLOVAK FOOTGOLF TOUR 2020. - 2020.06.06. 1. és 2. forduló / Skalica

Elindult a szezon a szlovák footgolf bajnokságban, sajnálatos módon rögtön eseményütközéssel, hiszen a Magyar Footgolf Bajnokságának nyitófordulója is erre a napra esett.

Valószínű, mivel egyre több versenyt kell besűríteni a naptárba a vírus utáni időszakra, lesz még ütközés a sportágak fordulóinak időpontjaiban.

Egyletünk versenyzői nagy dilemma elé kerültek, mi legyen az első számú prioritás. Végül is a versenyzőink – egy kivétellel - a magyar versenyre adták le nevezésüket.

Szerencsére így sem maradt UTE játékos nélkül a szlovák bajnokság első két fordulója, igen annyira sűríteni kell a versenyeket, hogy a szlovákok rögtön az elején belehúztak és két fordulóval indították a bajnokságot, ráadásul egy napon, viszont két külön pályán.

Ugyanis az az egy kivétel egyletünk friss igazolása a Footballgolf VB páros bronzérmes játékosa Lucia Čermáková el tudott indulni a szlovák versenyen, lévén Ő szlovák állampolgár.

És nem csak, hogy elindult, hanem ha már ott járt, rögtön sikert-sikerre halmozott, majdnem kihozta a maximumot a két fordulóból.

Az első fordulóban az óriási szélben, szinte irreális körülmények között második, viszont a második fordulóban már megállíthatatlan volt és az első helyet szerezte meg az igencsak népes (ki voltak már éhezve a játékosok) mezőnyben.

Ráadásul olyan fölénnyel nyerte a második fordulót, ami ebben a sportágban szinte elképzelhetetlen, 5 rúgáskülönbséggel (csak Ő zárt mínuszban) utasította maga mögé a második helyezettet.

Az abszolút rangsorban a 8. helyet jelentette számára ez a kitűnő eredmény.

SLOVAK FOOTGOLF TOUR 2020

1. forduló

Nők

2. Lucia Čermáková (83) UTE

2. forduló

Nők

1. Lucia Čermáková (70) UTE

Abszolút

8. Lucia Čermáková (70) UTE

Lucia Čermáková nyilatkozata:

Nagyon jó volt elkezdeni az új szezont a hosszú kihagyás után. Öröm volt a játék a barátaimmal, ellenfeleimmel Skalicán.

Nagyon jó minőségű volt a pálya, viszont az óriási szél igencsak zavarta a játékosokat. Az első pályán, ami inkább sík - szinte nincs is rajta domb – nagyon zavart, a második dombokkal tarkított pályán, már kevésbé volt hatással a játékomra.

Nagy volt a felelősség a vállamon, hiszen ma képviseltem először az új egyesületemet. Megpróbáltam a legjobb eredményt elérni.

Úgy érzem a legjobb döntést hoztam amikor egy ilyen híres egyesület invitálását fogadtam el. Nem beszélve arról, hogy a ruhák színe is csodálatos.

Lucia Čermáková 

 

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41