Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

SLOVENIAN FOOTGOLF OPEN ’21

SLOVENIAN FOOTGOLF OPEN ’21

2021.06.19.-20. – FIFG500 – Bovec

A középkeleteurópai FIFG500 pontszerző sorozat záró versenye Szlovéniában Bovec városában került megrendezésre. Az látszott a versenysorozat létszámain, hogy sokan azért még a biztonságos hazai versenyeket látogatják, kevesebben keltek útra a csodálatos környezeti körülmények között fekvő bio golfpályára, hogy kipróbálják magukat „magaslaton” is. 

Egyletünk 7 játékossal képviseltette magát a versenyen. Itt hagyományosan jól szoktunk szerepelni, így ezúttal is nagy reményekkel vágtunk neki a túrának. A FIFG500-as versenyen kétszer 18 lyukat teljesítenek a játékosok, a 36 lyuk összesített eredménye rangsorolja a játékosokat a ranglistán.

Kitűnő időben viszont eltérően az eddig megszokottaktól szokatlanul nagy melegben kellett a játékosoknak megküzdeniük a pálya nehézségeivel. A túl párás idő, a nagy meleg, az utazás... számtalan kifogást tudnánk találni arra vonatkozólag, miért nem sikerült megfelelő eredményekkel zárnunk a hétvégét. Kiemelkedő eredményt egyedül a női szakasz produkált... 

Kezdjük is a beszámolót a női szakággal. A pálya 18 szakaszából, hat helyen is alkalmazták a női elrúgó telepítését (kicsit könnyít a szakaszokon), így a hölgyek ez esetben az abszolút kategóriában nem tudtak részt venni. Ez kár, mert amit Lucia Čermáková ezen a hétvégén művelt, az szinte minden abszolút sorrendben is mérhető teljesítmény lenne. Elképesztő mennyire tudott alkalmazkodni a pálya adottságaihoz, szinte varázsolt a pályán, ennek a varázslatnak az első napon meg is lett az eredménye, mégpedig mínusz négy.

A második napon döntő női flight összeállítása mellett döntöttek a szervezők. Apropó szervezés, sajnos immár sokadszor szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a helyiek nem igazán vannak otthon a szervezésben. Ezidáig minden esztendőben problémák adódtak és ez most sem volt másképp, sajnos hamar összeomlott a kártyavár. A szervezők és segítőik kezéből kicsúszott minden, nem voltak tisztában a szabályokkal (még a helyiekkel sem) a forgatókönnyvel, sajnos meg kell jegyeznünk a szervezés, a verseny színvonala nem volt méltó egy FIFG500-as versenyek rendezési körülményeihez. De térjünk vissza a női flighthoz. A második nap indulásakor szinte biztos volt, hogy nem lehet más nyertese a női kategóriának csak és kizárólag Luci, hiszen olyan tetemes előnnyel kezdte meg a második napot, amelyre nem sűrűn akad példa ebben a sportágban.

Mivel nem volt igazi ellenfele, a teljesítménye is kissé visszaesett, de az előnye nem csökkent, végeredményben a második helyezetthez képest 10 rúgás előnnyel zárt, így újabb 500-as verseny maximális pontszáma került a világranglistán a neve mellé. Elképesztő, amit művel ez a leány.

Férfi játékosaink az abszolút kategóriában nem igazán arattak sikereket, a senior kategóriában azért tényezők (ha nem is a legmagasabb szinten) voltak, több játékosunk is a TOP10-ben tudott végezni. Közülük is a legkiválóbban Bíró László és Flink János szerepelt akik az ötödik helyre tudtak odaérni eredményükkel.

Összegezve versenyzőink TOP10-es teljesítményét:  

Nők:

1.Lucia ČermákováUTE

Senior 45+

5.Bíró László        UTE

5.Flink JánosUTE

9.Kocsis SándorUTE

9.Karakas AttilaUTE

13.Zsuppán PéterUTE

15.Csőre CsabaUTE

Nyilatkozatok:

Lucia Čermáková (női aranyérmes) 

Régóta vártam ezt a versenyt, mert még sosem játszottam a boveci pályán. Sokat hallottam róla, hogy milyen gyönyörű a pálya, amit körülölelnek a hegyek, és a nagy folyó - tökéletes a regenerálódásra!

Úgy gondolom, hogyha nem gyakorlok a pályán, akkor jobban játszom, mert jobban fókuszálok a játékra, nem pedig a pozíciókra, ahonnan játszanom kellene. Ezért is választottam ezt a taktikát ennél a versenynél. Kb. 7 lyukat néztem meg edzésként pénteken, és ennyi. Emellett a “személyi edzőm”, Attila (Karakas) mesélt a pályáról, elmondta, melyik lyukon mit érdemes játszani.

Nagyon nehéz nap állt előttem szombaton, mert elég korán kezdtem, amikor még nem volt olyan meleg. Az egyes lyukaknál mindig tudtam, hogy nem vétettem nagy hibákat, néhány pici hiba csúszott csak be. Nagyon jól játszottam, az első nap -4 lett az eredményem, amivel az abszolút sorrendben az osztott 4. helyet értem el. Biztosra játszottam, nem kockáztattam, így a pálya nem tűnt nagyon nehéznek. 

Néhány lyuk viszont kiszámíthatatlan, ez meg is látszott vasárnap, amikor 10 rúgásból sikerült csak teljesítenem az 5-ös pályaszakaszt (Par 4).

Ezután igyekeztem ledolgozni a plusz rúgásaimat, így a 16. lyuknál +5-ös eredményen álltam. Sajnos az utolsó előtti lyuk nagyon nehéznek bizonyult, nem sikerült a hegyre felrúgnom a labdát, ezzel +7-es eredménnyel érkeztem az utolsó lyukhoz. Szerencsére az utolsó lyukon az első rúgással a lyuk mellé tudtam helyezni a labdát, és be is tudtam fejezni 2 rúgásból a pályaszakaszt.

Az első nap eredményének örülök, a második napnak kevésbé, de büszke vagyok, hogy nem veszítettem el a fejemet és tudtam koncentrálni azután is, hogy egy lyukat elrontottam.

Örülök, hogy új játékosokat is merhettem meg, a szlovén női mezőny is nagyon kedves volt! 

Nagyon jól éreztük magunkat a csapattal, és mindig öröm, ha új tájakra látogat az ember!

Köszönet ezért az élményért!

Hajrá Lilák!

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41