Dátum: 2022 június 25. (szombat) | Vilmos

hírek

ÚJABB ÉREMESŐ

Újabb UTE „éremeső” a Magyar Football-Golf bajnokság küzdelmeiben! Rendkívül szoros eredmények/együtt állások után, minden egyes play off-ból egyletünk versenyzői kerültek ki győztesen!

Magyar Football-Golf Bajnokság 2022 5. forduló

2022.05.01 Nimród Football-Golf Park Lakitelek

Egyletünket ezúttal a női mezőnyben két hölgyjátékosunk képviselte, elég meggyőző teljesítménnyel. Molnár Anita - aki sajnálatosan törött kézzel volt kénytelen az elrúgókhoz állni - a negyedik helyet zsebelte be az ötödik fordulóban. Ugyanebben a fordulóban Kuchta Dóra fantasztikus eredménnyel zárt, teljesítménye az első helyhez volt elegendő. Dóri teljesítményénél megemlítendő, hogy az abszolút kategória 15. (!) helyére repítette score-ja.

Az abszolút kategóriában, már nem indult ilyen jól a napunk, bár a befejező szakaszok előtt még több UTE játékos is reménykedhetett a legfényesebb érem elnyerésében, nem úgy alakult a vége, hogy bármelyikük is megszerezhette volna. Hatan a TOP10-ben, de a legfényesebb érmünk a bronz. Három játékosunk is azonos rúgásszámmal végzett a harmadik helyen, így a játék történetében nem először play off-ra került sor játékosaink között. A play off nem volt izgalom mentes a játékosok számára, nem úgy a mi számunkra, hiszen tudvalévő volt, bizonyosan UTE játékos lesz a befutó. Végül is a „szétrúgást” követően a Karakas Attila, Bíró László, Zsámboki Sándor sorrend alakult ki a 3, 4 és ötödik helyen. Hatodik lett Orovecz Róbert, tőle egy rúgással lemaradva Nagy István vette birtokba a hetediket, míg a kilencedik helyen Nagy Balázs végzett.

Magyar Football-Golf Bajnokság 2022 6. forduló

2022.05.01 Nimród Football-Golf Park Lakitelek

Egy kis szusszanás az ötödik forduló után és már kezdődött is a hatodik forduló, ezzel megérkezvén az alapszakasz feléhez.

A női mezőnyben reménykedtünk az ötödik fordulóban elért eredményünk minimum megismétlésében. Nem is vágytunk többre, hisz nagyszerűen teljesítettek a lányok. Molnár Anita esetében megismétlődött az ötödik fordulóbeli eredmény, újfent a negyedik helyen zárt. Kuchta Dóra ötödik fordulóbeli fölényes győzelme okán, reménykedtünk benne, hogy Dóra teljesítménye újfent elegendő lesz a verseny megnyeréséhez. Nem így lett, letaszították a dobogó legfelső fokáról és csak a rájátszásban (play off) nyújtott teljesítményének köszönheti, hogy a taszítás, csak egy lépcsőfokot jelentett számára. A teljesítmény viszont két szempontból is aggasztó lehet. Az egyik, hogy ugyanazon a pályán, nagyon különböző eredményeket képes produkálni. A másik pedig, hogy vége a szeplőtelenségnek, hiszen a legyőzhetetlenség nimbusza szertefoszlott. És bár szinte bizonyosan az első helyen kvalifikál a döntőre, a döntő már nem egy sorozat lesz, hanem egy verseny és egy versenyen, mint látjuk, bármi lehet. Azért így is szép lett ez a nap, hiszen az egy arany, egy ezüst  kitűnő teljesítmény, sőt!

Tovább lépve az abszolút kategóriára, Zsámboki Sándor ezúttal is play off-ra kényszerült és ezúttal is egyletbeli játékossal „akadt össze”. Szerencséjére most csak egy játékost kellett legyőznie Nagy István személyében. És most sikerrel is vette az akadályt, hiszen győztesként került ki a rájátszásból, melynek egy ezüstérem lett a jutalma. Így kitalálható, hogy a harmadik helyen Nagy István végzett, akivel már komolyan számolnia kell a mezőnynek. Szerencsére ezúttal sem maradtuk győzelem nélkül a fordulóban. Karakas Attila ezúttal megkímélte magát a play off-tól, teljesítményével megszerezte az abszolút kategória első helyét.

Karakas Attila (hatodik forduló abszolút kategória győztesének nyilatkozata): "Már az ötödik fordulóban is megfelelően terelgettem a labdát a kicsit magasra hagyott fűben. Bár elkövettem két hatalmas hibát, hárommal a vége előtt még győzelmi esélyeim is voltak, de akkor ott nem sikerült. A hatodik fordulóban, nem játszottam jobban, csak az öltözőben hagytam a nagy hibákat, így teljesítményem elegendő volt a győzelemhez. Ez volt az első győzelmem ebben a bajnokságban, remélem lesz még okom örülni további győzelmeknek is. A héten megkezdjük nemzetközi szereplésünket, remélem ott is siker koronázza erőfeszítéseinket."

Kuchta Dóra, az ötödik forduló női győztesének nyilatkozata:

"A vasárnapi verseny után kétes érzések kavarognak bennem. Örülök, hogy voltak távoli befejezéseim, viszont egy-egy felelőtlen döntés miatt mindkét köröm elúszott, a score-t tekintve. Remélem, a közelgő Austrian Open-en összeszedettebben és koncentráltabban tudok majd játszani és sikerül jó eredménnyel zárnom."

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41