Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

UTE PARÁDÉ AZ ARAB EGYESÜLT EMIRÁTUSOKBAN

UTE parádé az Arab Egyesült Emirátusokban.

Kuchta Dóra első, Lucia Čermáková második, míg Zsuppán Péter a harmadik helyen zárt. 

PROFESSIONAL FOOTGOLF TOUR

THE SHARJAH OPEN 

SHARJAH GOLF & SHOOTING CLUB

2023.01.13-14.

$30 000 összdíjazású

Az arab világ is behódolt a footgolfnak. Az első térségbeli footgolf versenynek az Egyesült Arab Emirségek – Sharjah Emírség adott otthont.

És ha már otthont adott, meg is adták a módját...

A verseny fővédnöke a Koronaherceg volt, a verseny felügyletét a sportminiszter látta el. 

Semmit nem bíztak a véletlenre, elképesztő körítést kapott a verseny, nem kisebb sztárok, mint Francesco Totti, Alessandro Costacurta, Clarence Seedorf, Nelson de Jesus Silva (Dida) és még számos Olaszországban játszó korábbi és a helyi klubban (Al-Sharjah) játszó Miralem Pjanic is tiszteletét tette a versenyen, sőt a sztárok ki is próbálták a játékot.

A verseny két napos volt, ezáltal 36 lyukat teljesítettek a játékosok. A versenyt különlegessé tette, hogy az első napon jól teljesítő játékosok a tee time indításoknak köszönhetően második napi versenyüket már esti villanyfényes pályán játszhatták. Természetesen, mint ahogy ehhez a térséghez sok minden különlegesség köthető, ez is azok közé tartozik, hiszen itt volt először villanyfényes verseny a sportág történetében.

Ennyi felvezetés után kezdődjön a beszámoló a versenyről. A versenyen 12 játékos képviselte egyletünket, köztük két idegenlégiós, a szlovák Lucia Čermáková és a holland Frank van Maurik.

Női kategóriában Kuchta Dóra az első napon hatalmas előnyre tett szert, melyből a második napon csak kis mértékben engedett, ez által rajt-cél győzelmet aratva az első helyen végzett. A világranglista vezető Lucia Čermáková gondban volt a befejező rúgásaival, de így is sikerült megkaparintania a második helyet. Reményeink szerint ebben a kategóriában három UTE játékosnak kellett volna elfoglalnia a dobogó fokait, ám sajnos Hámori Renáta sérüléssel bajlódva a hatodik helyre tudta felküzdeni magát az igencsak hosszúra szabott pályán.  

Szenior kategóriában sikerült még kiváló eredményeket elérnünk, hiszen a döntő flightban két játékosunk is érdekelt volt Zsuppán Péter és Karakas Attila révén. És szerencsére a többiek is bizakodva vághattak neki a második napnak, hiszen igencsak kis különbségek alakultak ki a játékosok között. Végül - nagy örömünkre - Zsuppán Péternek sikerült felérnie a dobogó harmadik fokára, és további két játékosunk Flink János, Karakas Attila is a TOP10-ben zárt, mégpedig a hatodik helyen.

Nyilatkozatok:

Kuchta Dóra (női első helyezett): Nagyon vártam az év első versenyét, ami az Egyesült Arab Emírségekben került megrendezésre. Így lehetőségünk adódott egy új kultúra megismerésére és csodálatos körülmények között játszani. 

A torna első napján stabil játékomnak köszönhetően magabiztos előnyre tettem szert. A döntő napra a célom az volt, hogy megtartsam az előnyömet és elkerülni azt, hogy nagy hibát vétsek. Ami nem volt egyszerű, hiszen meg kellett birkóznom az esélyesség terhével, valamint Lusy sokszor nyomás alá helyezett, aki a világ egyik legjobb játékosa. 

Amellett, hogy életre szóló élményeket szereztem itt, külön örömmel tölt el, hogy ez volt az első több napos verseny, amit sikerült megnyernem. Még nagyobb elvárásokkal és kihívásokkal nézek elébe a 2023-as szezonnak. Reményeim szerint ez még csak a kezdet és további hasonlóan nagy sikerekkel gazdagíthatom magam, egyletem és országom egyaránt.

Lucia Čermáková (női második helyezett): Magas elvárásokkal érkeztem, aminek a verseny tökéletesen megfelelt. Ez a verseny nagy kihívás volt nekem, mivel felkészülés és edzés nélkül vettem részt rajta. Az edzésnapon jöttem rá, hogy a játék kihívásokat fog elém állítani, mivel a pálya nehezebb a jobblábas játékosoknak, mint általában. Nagyon tetszettek azok a lyukak, amik a víz közelében helyezkedtek el, illetve amiket a víz mellett kellett megközelíteni. 

Az első nap egy jó hangulatú férfi flightba kerültem. Nagy nehézségeket okozott a rövid füvön történő befejezés, mivel nem tudtam eltalálni az erőt, amivel a labdát meg kellett rúgni, emellett a szél is messze vitte a labdámat. A közelítő rúgások jobban mentek, viszont a hosszú kezdőrúgásaim nem mentek olyan messzire, mint ahogy szoktak. 

A verseny rengeteg új élményt nyújtott a számomra. Híres focistákkal találkozhattam, megismertem egy új regenerálódási technológiát, ahol felfújható nadrágokkal segítik az izmokat, és egy teljesen új kultúrával találkozhattam… Életemben először kellett játék közben eltakarnom a lábam, pedig jó idő volt a pályán (de természetesen tiszteletben tartom ezt a kultúrát). 

Az első nap után +9 rúgással végeztem, tehát 5 rúgással voltam lemaradva az első helyen lévő Dórától. Reméltem, hogy a 2. napon jobb eredménnyel zárok. Jobban is játszottam, javultak a befejező rúgásaim, de ismét volt néhány lyuk, ahol problémákba ütköztem a putting során. A hosszú green-eken való játék sajnos nehézségeket okozott, nem tudtam tökéletesen felmérni a domborzatot és a rúgás erejét. 

A játék során a lányokkal támogattuk egymást és mindenki megpróbálta kihozni magából a legjobbat. Napnyugtakor kezdtük a versenyt, és lámpafényben fejeztük be. Ez ismét egy új és izgalmas élmény volt a számomra. 

Nagyon örülök, hogy Dórával mi ketten, ugyanabból az egyesületből nyertük meg az első két helyet, és Klaudia barátnőm lett a harmadik. 

A díjátadó szintén különleges volt. 

Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen a versenyen, ami egy vadonatúj országot tett fel a footgolf térképére, és ahol eredményesen képviselhettem az egyesületünket és az országomat!

Zsuppán Péter (szenior harmadik helyezett): Ahhoz képest, hogy mennyire nem volt kedvem elutazni a dubaji versenyre, 1 hét alatt 180 fokos fordulat következett be. A hosszú repülőúttól idegenkedve nagy erőt vettem magamon, amikor elindultam, azonban a dubaji leszállás pillanatában új időszámítás, valóságos csoda vette kezdetét. 

Lenyűgöző a város, kifogástalan volt a szervezés és gyönyörű volt a pálya is. 

Külön érdekesség, hogy a második napon sötétben, villanyfénynél játszottunk.

A verseny várakozáson felül jól sikerült számomra. Az első nap után rúgáselőnnyel álltam a senior kategória 2. helyén. Ekkorra már természetesen „megjött az étvágy”, szerettem volna legalább ezt a helyezést megtartani a 2. versenynap végére is. Ez sajnos végül nem sikerült, mert 1 rúgás különbséggel végül csak a 3. lettem, ezért nem volt felhőtlen az örömöm. 

Az viszont bizakodásra ad okot, hogy a nem túl jó, nem túl rossz, amolyan erős közepes játékkal is versenyben tudtam lenni a második helyért.

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41