Dátum: 2021 november 30. (kedd) | András, Andor

hírek

sLOVEnian FOOTGOLF OPEN 2020_FIFG250

sLOVEnian FOOTGOLF OPEN 2020_FIFG250
2020.10.02-04. / PTUJ

Legutóbbi alkalommal úgy köszönt el tőlünk szlovák légiósunk Lucia Čermáková, hogy készül a Szlovéniában tartandó FIFG 250-es versenyre, mely nagy valószínűséggel az utolsó versenye lesz ebben az esztendőben. Mi azért reménykedünk benne, hogy a vírushelyzet előbb-utóbb lehetővé teszi, hogy egy két Daily Tour, Winter Tour fordulóban is rajthoz tud a későbbiekben állni.

Sajnálatos módon a Szlovén szövetségtől ez idáig sem érkezett meg a hivatalos részletes eredménylista, ám ahhoz, hogy a kronológiai sorrend tartható legyen a versenybeszámolókban, szükséges ezt a cikket leközölnünk.

Mivel nem rendelkezünk részletes eredménnyel ezért csak a végeredményből (hogy is lehetett) tudunk kiindulni, na és persze Luci nyilatkozata egészíti ki, teszi teljessé cikkünket.

A FIFG250-es versenyek előírás szerint 2 napon át tartanak (plusz egy nap lehetőség a játékosoknak a pályán való gyakorlásra), ettől csak a magyar versenyszervezők térnek el, akik egy napba sűrítik a 36 lyukat (nyilván költséghatékonyabb megoldás). Nos itt a szervezők tartották magukat az előírásokhoz, így déli szomszédaink három napig látták vendégül a „kertek alatt” érkező játékosokat. Hiszen a Covid19 sok határt bezárt, így történhetett meg, hogy a korábban karavánokban útnak induló magyar játékosok nem vettek részt a jeles eseményen. Szerencsére viszont a szlovákok megtalálták az odavezető utat (Ausztrián keresztül), így nemzetközivé vált, ha nem is a világ, de a verseny mindenképp. Az osztrákok szélesíthették/szinesíthették volna még a mezőnyt, ám mivel jelenleg osztrák footgolfról nem beszélhetünk, lévén nincsenek versenyzőik, maradt a szlovén-szlovák párharc.

A körülményekhez képest szép létszám 50 játékos gyűlt össze, hogy eldöntsék idén a különböző kategóriákban kik lesznek a bajnokok, helyezettek.

Elöljáróban annyit, mi kimaxoltuk a lehetőségeket Luci révén, hiszen egyetlen indulónkként, megragadva az egyetlen esélyt, száz százalékra teljesítette a küldetést. Hogy is történt ez...

Az első nap a barátkozással - itt a pálya volt a barátkozás másik alanya – telt a verseny, Luci értékként kezelte minden egyes rúgását és igyekezett a biztonságra törekedni, mely aznap számára egy plusz egyes eredményt hozott, mely kettővel volt jobb eredmény a helyiek üdvöskéje és a szlovákok ezen a hétvégén második számú versenyzője előtt.

A második napon a két közvetlen rivális, akik az első napon együtt állasban zártak, ugyanazon eredménnyel zártak, mely számukra két negatívumot és egy pozitívumot hozott. Hiszen nem tudták megszorítani az éllovast, esetünkben Lucit, valamint nem tudtak javulni az előző napi eredményükhöz képest. Pozitívum viszont, hogy nem rontottak a teljesítményükön, így mindketten plusz 6 eredménnyel zárták a kétnapos versenyt. Nem úgy Luci, aki az első naphoz képest három rúgást javulva mínusz kettőben zárta a második napot, így összeredménye mínusz egy lett, mely hét rúgáskülönbséget jelentett a két közvetlen riválisához képest. Kijelenthető, újfent elképesztő különbséggel nyert!

Szép évzárás (reméljük nem az)!!! Jövőre, ha a Covid19 is úgy akarja, Japánban VB lesz, amennyiben marad ez a forma, vérmes reményeink lehetnek!

Hajrá Lilák!


Végeredmények (TOP 10):

sLOVEnian FOOTGOLF OPEN 2020_FIFG250

1. Lucia Čermáková (143) UTE

NŐI BAJNOK nyilatkozata:

Egy újabb sikeres hétvége van mögöttünk. Ezt a versenyt vártam a legjobban. Szlovénia, és Ptuj kifejezetten közel áll a szívemhez. A footgolf pálya a fák és folyók/patakok között… nincs mit hozzátenni.

A verseny első napján úgy játszottam, ahogy szoktam, igyekeztem minél jobban megismerni a lyukakat. +1-es eredménnyel zártam, aminek nem örültem annyira, de így is elég volt, hogy megnyerjem az első napot, de a több női játékos is közvetlenül mögöttem végzett.
A pályán nagyon technikás lyukak vannak, amiket szeretek megjátszani, de nem egyszerűek. Minden rúgásra kiemelten koncentráltam, és igyekeztem megnyerni a flight-omat. Viszont 2 lyuknál is előfordult, hogy az erdőben kötöttem ki, ahonnan csak nehezen, több rúgás árán tudtam visszakerülni. 5 lyuk alatt esett az eső, de ez nem okozott különösebb gondot.

Lássuk, mi volt másnap!
A női flight-okban nem játszom olyan jól általában, de most jól éreztem magam. Az első 9 lyukat nem úgy játszottam, mint ahogy szerettem volna, de a második 9 lyuk jobban ment. Minden lyukat előre elterveztem, aztán minden egyes rúgásra külön fókuszáltam. Nem az eredményemet üldöztem, hanem csak élveztem a játékot, ami győzelemhez segített.

A Szlovén Footgolf Open nagyon közel áll a szívemhez, mivel 3-ból 3-szor sikerült megnyernem. Ptuj városát is nagyon szeretem… Ezzel a győzelemmel a régiós ranglistában is előrébb fogok kerülni. Remélem, hogy év végére is lesz még szlovák verseny, bár nem egyszerű jelenleg a folyamatosan változó vírushelyzetben… Nagyon örülök, hogy ebben a szezonban lila-fehér színekben indulhattam!
Hajrá Lilák!

 

 

hírek

információk

történet

Footgolf / Footballgolf szakosztály a Facebookon!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41